TED’İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI…

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni ayrıntıları için tıklayınız
16 Eylül 2016
ŞEHİDİMİZ CENNET YİĞİT’İN AİLESİNİ ZİYARET ETTİK
22 Eylül 2016

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1928 yılında Ankara’da yaktığı eğitim meşalesi, her geçen gün daha da güçlenerek yurt sathına yayılmış;38 TED okulu, 1 üniversite ile Ülkemizin geleceğine yön verecek, Dünya ile rekabet edecek, Türkiye’mizi Dünya lideri yapacak aydınlık nesiller yetiştirmeye devam etmektedir.

Türkiye’nin eğitim alanındaki en köklü ve en güçlü sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği’nin, aydınlık meşalesini 50 yıldır büyük bir gururla taşıyan TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları’nda bugün eğitim ve öğretimi başlattık.

Okullarımızın açıldığı 19 Eylül günü aynı zamanda Şehit ve Gaziler günü olması vesilesi ile açılış törenimize; Şehit yakınları ve Gazilerimiz, Vakıf Yönetim Kurulu Üyelerimiz, yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Ülkenin her yerine meşaleler yakan ve Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu bir okulun halkası olarak açılışımıza, Vakıf Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ömer ÖZBAKIR’ ın Ata’mızın büstüne çelenk sunmasıyla başladık. Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve Yurt savunmasında kahramanca mücadele eden bu uğurda, geçmişte ve günümüzde gözünü kırpmadan canını veren aziz şehitlerimizin ve 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasimiz ve Yüce Atatürk’ün emaneti Cumhuriyetimize karşı yapılan alçak saldırıda vatanımız uğruna şehit olan kahramanlarımızın huzurunda saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşımızı okuduk.

İlkokul Müdürümüz Sayın Raci ÜLKE konuşmasında ‘‘ Sevgili Öğrenciler; sizler almış olduğunuz çağdaş eğitimle, aklın ve bilimin rehberliğinde ülkemizi daha da ilerilere taşıyacaksınız. Sizlere ve ülkemizin geleceğine inanıyor ve güveniyoruz.’’ diyerek başarılı ve sağlıklı bir öğretim yılı diledi.

Ortaokul –Lise Müdürümüz ve Genel Müdürümüz Sayın Arif Sırrı ŞİRİN ise yapmış olduğu konuşmada ’’Hepimiz yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı içerisindeyiz. Uzun bir tatili geride bırakarak büyük bir enerji ve mutlulukla yeni ders yılına başlıyoruz. Bilindiği üzere, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinden askeri üniforma giymiş bir grup cuntacı terörist tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devletini, demokrasiyi ve milli iradeyi hedef alan haince bir darbe girişiminde bulunulmuş olup başta Başkomutan olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Hükümetimizin, güvenlik kuvvetlerimiz ile halkımızın kahramanca mücadelesi sonucunda bu kanlı girişim engellenmiş milletimizin direnişi ile demokrasimiz kazanmıştır. Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitlerimizi anmak, hatırlatmak ve hatırlanmalarını sağlamak milli ve insani sorumluluğumuzdur.

TED Okulları olarak amacımız; Türkiye’ye hizmet etmektir. Bu amaçla 15 Temmuz şehitlerinin çocuklarına, Türk Eğitim Derneği tarafından burs verilecektir. Aynı zamanda TED Üniversitesini kazanan şehit çocukları yüzde yüz burslu olarak yükseköğrenim hayatlarını sürdürebileceklerdir. Ayrıca 2016 TEOG ve LYS’de okullarımız çok önemli başarılar elde etti. Tam Eğitim Burslu öğrencimiz Nezihat Bengisu KAYNAR LYS’de Kayseri 1.si ve Türkiye 3.sü; Batuhan KUZU LYS’de Türkiye 19.su ve Baki KÖSE LYS’de Kayseri 25.si olarak hepimizi gururlandırmıştır. Bu tablo hepimizin başarısıdır. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. ’’ diyerek iyi dileklerini belirtti.

Vakıf Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ömer ÖZBAKIR ise konuşmasında ‘’19 Eylül Şehit ve Gaziler gününde, okullarımızın açılışında şehit yakınları ve gazilerimizi misafir ediyoruz. Huzurlarınızda tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyor ve selamlıyorum.15 Temmuz 2016 gecesi demokrasimiz ve Yüce Atatürk’ün emaneti Cumhuriyetimize karşı alçakça bir saldırı girişimi olmuştur. Aziz milletimizin ve demokrasiye yürekten bağlı güvenlik güçlerimizin fedakar mücadelesi ile akamete uğrayan bu hain girişimi ve tertipçilerini en şiddetli biçimde kınıyorum. ’’diyerek 2016-2017 öğretim yılının tüm ülkemize ve TED Ailesine sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diledi.

Öğrencimiz Ömer VELİBAŞOĞLU, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün anlam ve önemi ile ilgili yapmış olduğu konuşmasında‘’ Hepimiz yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın heyecanı içindeyiz. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığının genelgeleri doğrultusunda 15 Temmuz Demokrasi zaferini, gazilerini ve şehitlerini anarak başlayacağız eğitim ve öğretime. Hep beraber yaşayıp gördüğümüz gibi bu yaz tatilinin 15 Temmuz’unda ülke ve ulus olarak karanlığın eşiğinden döndük. Devletimizi ve demokrasimizi koruma uğruna şehitler ve gaziler verdik. Şehitlerimizi rahmetle anarken gazilerimizi de saygıyla selamlıyoruz. Güzel bir tesadüf bugün aynı zamanda Şehit ve Gaziler Günü. Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından TBMM’nin Mustafa Kemal’e mareşallik rütbesini ve Gazi unvanını verdiği günün de yıl dönümü. Bu vesile ile İstiklal Savaşımızın şehitlerini ve artık ebediyete göç etmiş gazilerini de rahmet ve minnetle anıyoruz. Her şey daha güzel ve daha güçlü bir Türkiye için diyor ve hepinizi bir kere daha saygıyla selamlıyorum. ’’diyerek arkadaşlarına başarılı bir yıl diledi.

Konuşmaların ardından, kadromuza katılarak bizlere güç veren birbirinden değerli öğretmenlerimizin tanıtımı yapılıp; TED rozetleri takdim edildi.

Gurur, övünç, mutluluk ve heyecanın yaşandığı bir öğretim yılı daha böyle başlarken törenimiz alkışlar eşliğinde son buldu.

Bütün öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz yeni TED meşaleleri yakmak ve ülkemizin geleceğini aydınlatmak üzere sınıflarına geçtiler ve ilk ders heyecanı sınıflarında karşıladılar.

TED Kayseri Koleji Ailesi olarak, yeni eğitim öğretim yılının ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.