TED-MEB İngilizce Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri 2.Kademe

24 Şubat 2016
TEOG Ortak Sınavı Hazırlık Programı Tanıtım Toplantısı Yapıldı
25 Şubat 2016

Türkiye genelinde 15 TED okulu tarafından gerçekleştirilen MEB İngilizce öğretmenlerine yönelik seminerlerin 2.kademesi 17&18 Şubat 2016 tarihlerinde, okulumuz İngilizce öğretmeni ve öğretmen eğitimcisi Zuhal YILDIRIM tarafından ‘Kelime Bilgisi Dersi’ ve ‘Okuma Dersi’ konularında 24 MEB İngilizce öğretmeninin katılımıyla okulumuz Lise Etkinlik salonunda gerçekleştirilmiştir.
Geçtiğimiz yıl düzenlenen TED-MEB İngilizce Öğretmenleri Bilgi Paylaşım seminerlerine katılan İngilizce öğretmenleri arasından 5 öğretmen Genel Merkez tarafından seçilerek, ABD’de iki haftalık eğitimle ödüllendirilmiştir. Kayseri MEB İngilizce öğretmeni Sevgi ŞENKULAK şubat tatilinde ABD’de iki haftalık ‘Liderlik Eğitimi’ programına katılarak okul ziyaretlerinde bulunmuş ve izlenimlerini diğer öğretmenlerle paylaşmıştır.
Toplamda 40 saat eğitim görecek olan 5,6,7 ve 8. sınıf İngilizce öğretmenleri seminer sonunda sertifika alacak ve MEB formatörü olarak görev de yapabileceklerdir. Amacı, alanda güncel gelişmeleri tartışmak, İngilizce öğretmenlerinin kendi deneyimlerini meslektaşlarıyla paylaşmak ve onlardan dönüt almak ve MEB İngilizce kitabının çift ve grup çalışmasına yönelik adaptasyonunu sağlamak olan bu eğitim, İngilizce derslerinin öğrenci merkezli, iletişim odaklı, gramer bilgisinin anlamlı bağlamda verilmesi ve konuşma-yazma becerilerinin gelişimine yönelik sınıf çalışmasını önermektedir.