TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız

8 Mayıs 2015
Bilim Meşalesini Ellerinden Hiç Bırakmayan TED Kayseri Koleji Öğrencilerinin Bu yıl 14. sününü Gerçekleştireceği Bilim Günlerine Katılımlarınızı Bekliyoruz
11 Mayıs 2015

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ  9,10,11 ve 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA DERSHANELERİN KALDIRILMASI DURUMUNDA UYGULANMASI PLANLANAN AKADEMİK ÇALIŞMA PROGRAMI

1) 9. SINIFLARDA:
– TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre öğretim yapmaktadır. Müfredat dahilinde işlenen konulardan sonra yapılan sınavlar, ölçme ve değerlendirme birimi tarafından değerlendirilir. Eksik kazanımları bulunan derslere yönelik etütler hafta içi 16:20-18:00 saatleri arasında yapılmaktadır.
-Her eğitim-öğretim yılının başında 9.sınıflara yönelik yapılan İngilizce Hazır Bulunuşluk sınavına göre belirlenen kur sınıflarından düşük not alan B kuru öğrencilerine yönelik, öğretim yılı boyunca her cumartesi 09:00 ile 13:00 saatleri arasında İngilizce takviye kursu uygulanmaktadır.
2) 10.SINIFLARDA:
– 10.sınıflara yönelik kursumuz cumartesi günleri 5 saat şeklinde uygulanmaktadır. Konu pekiştirme, pratik soru çözümü , YGS soru müfredatına uygun hazırlık çalışmaları ve geçmiş konuların tekrarından oluşan bir kursumuz devam etmektedir.
3) 11. SINIFLARDA:
– 11.sınıflara yönelik kursumuz mevcut hafta içi etüt uygulamalarına ilave olarak 3 Ekim 2015- 28 Mayıs 2016 tarihleri arasında (30×6=180 saat) kazanım eksiklikleri, YGS-LYS ve soru çözüm programı planlanmıştır.
4) 12.SINIFLARDA
****15 Haziran – 3 Temmuz 2015 ; 17 Ağustos – 11 Eylül 2015 tarihleri arasında hafta içi  günde 5 saat YGS – LYS hazırlık çalışmaları yapılacaktır.
*** Öğretim yılının başından itibaren salı ve perşembe günleri 16.30-19.00 saatleri arası 3’er saat YGS – LYS çalışmaları yapılacaktır.
*** Öğretim yılı süresince her cumartesi (35 hafta) 7 saat YGS – LYS çalışmaları yapılacaktır.
*** Öğretim yılı süresince 12.sınıf öğrencilerinize başlangıçta 2-3 haftada bir sınav öncesi dönemlerde daha sık olmak üzere YGS-LYS deneme sınavları uygulanacak.
***Kurslar sayısal ağırlıklı öğrencilerimiz için; Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji derslerinden; Eşit Ağırlıklı öğrencilerimiz için ise; Türkçe, Matematik, Geometri, Coğrafya, Tarih, Felsefe, Sosyal Bilimler dersleri ağırlıklı olmak üzere hazırlık çalışmaları (Gerektiğinde farklı alan dersleri) yapılacaktır.
***Kurslarla ilgili ücret, görev alacak öğretmenlerimiz vb. hususlar en kısa süre içerisinde sizlere ulaştırılacaktır.

TED KAYSERİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM KURUMLARI ORTAOKUL  (5,6,7 VE 8.SINIFLAR)ÖĞRENCİLERİ İÇİN

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA UYGULANMASI UYGUN GÖRÜLEN

AKADEMİK ETÜT VE KURSLAR

1) 5.6. ve 7. Sınıflarda:
A) MEB’in yeni programında 5.6 .ve 7.sınıflarda bazı derslerin haftalık ders saati sayılarının (Türkçe) artırılmış olması,seçmeli dersler adıyla bazı derslere de (Mat.-fen.)  ek saat uygulanması  ve bakanlığın bu sınıfların  müfredatlarında sadeleştirmeye (azaltma) gitmesi ; mevcut ders saatlerimizin bu sınıflardaki programın uygulanmasını ve öğrencilerimizin akademik olarak yeterli seviyeye gelmelerini sağlamaya yetecektir.
B) Ayrıca okulumuzda 5.6.7. sınıf öğrencilerine ODS ‘den sonra (16.00-17.00 arasında) “telafi etütleri ve birebir çalışma” yapılacağı için, bu sınıflarda ayrıca akademik etütlere veya kurslara ihtiyaç duyulmayacaktır.  Bunun Yerine : -Öğrencilerimizin “Okuma Kültürlerinin ve Alışkanlıklarının “ geliştirilmesine  zaman ayrılması,
– Hafta içi veya hafta sonu sosyal,sanatsal ve sportif etütlerin daha da çeşitlendirilmesi ve katılımın artırılması, öğrencilerimizin her yönden gelişimlerine önemli katkılar  sağlayacaktır.
       8.Sınıflarda:
Okul olarak 8.sınıflara uyguladığımız etüt programlarıyla  OKS,SBS ve TEOG ‘da giderek artan bir başarı grafiği  sağladık. Öğrencilerimize ve velilerimize her zaman “dershaneye gerek olmadığını, burada yapacağımız etütlerle  ve  çalışmalarla öğrencilerimizi en iyi şekilde sınavlara hazırlayacağımızı belirttik ; özgün  bir yıllık etüt programıyla  da bunu gerçekleştirdik ve olumlu sonuçlarını aldık. Onun için dershanelerin kalkmış olması sorun değil ; etütlere katılımı artıracağı için daha da iyi olmuştur. Kaldı ki, TEOG’un uygulanma şekli, konu dağılımı, ilköğretim başarı puanının etkisi(%30) gibi etkenler, bu sınavlarda sınav hazırlığını  daha da kolaylaştırmıştır.       Ama , seçme sınavlarının olduğu her yerde öğrencinin diğerlerinden daha fazla bilgili olması  çok önemlidir.bu nedenle  bu sınıfta hem bilgiyi artırmak,hem de onu kullanmayı öğrenme anlamında akademik etüt/kurs  yapılmalıdır.
YAPILACAK AKADEMİK ÇALIŞMALAR
A) Akademik Etütler, (TEOG hazırlık için) :

1. 24 Ağustos-11 Eylül 2015 arasında haftada 5 gün olarak başlayacak.
  2. 14 Eylül 2015-22 Ocak 2016 arasında hafta içi (Pazartesi, Salı, Çarşamba) 2×3= 6 saat olarak devam edecek.
  3. 01-05 Şubat 2016 (II.Sömestr haftası) hafta içi etütleri devam edecek.
  4. Hafta içi etütler ve birebir çalışmalar Nisan 2016’ya kadar devam edecek.
  5. Kasım 2015 (I.TEOG) ve Nisan 2016 (II.TEOG) aylarında sınav konuları tamamlanacak. Tekrarlar, soru çözümü, deneme sınavları ile sınav süreci kontrol altında yürütülecektir.

B) Hafta Sonu Sadece Cumartesi Günleri ( 11 Eylül 2015-29 Nisan 2016 tarihleri arasında): 5 saat üzerinden etüt ve deneme sınavları yapılacaktır.
C) Ayrıca Tüm Derslerdeki Başarısını Artırmak İçin, Bu Sınıfta Da “Okuma Kültürü Ve Alışkanlığını” geliştirme çalışmalarına önem verilecek ve öğrencilerimize:
-Okuma Saatleri Ayrılmalı  (Kitap-Sözlük Okumak…),
-Etkin Okuma Yöntemleri Öğretilecektir.