TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL ORTAOKULU TELAFİ ETÜTLERİ

KIŞ OKULU (KAYAK-SNOWBOARD) KURS KAYITLARI BAŞLADI.
12 Ocak 2016
DÜNYACA ÜNLÜ KEMAN VİRTÜÖZÜ PROF. DR CİHAT AŞKIN OKULUMUZDA
14 Ocak 2016

Öğrencilerimizin işlediğimiz kazanımlara ulaşma düzeyini belirlemek amacıyla hazırlayıp uyguladığımız, okul derecesinde önemli rol oynayan Okul Değerlendirme Sınavı-2’yi geride bıraktık. Sınav sonrasında öğrencilerimizin eksik kazanımlarını telafi ederek onların 2.dönemdeki öğrenmelerine tam destek olmak amacıyla Telafi Etütlerimiz hazırlanmıştır. Telafi etütlerimizi hazırlarken aşağıdaki süreçleri uygulamaktayız.
• Sorulan kazanımın tüm gruptaki öğrencilerin %60’ından fazlası doğru cevaplayamamışsa kazanım yeterince anlaşılmadığı için kazanım öğretmenlerimiz tarafından Sınıf İçinde Telafi edilecektir.
• Sorulan kazanımın tüm gruptaki öğrencilerin %40’ından azı doğru cevaplayamamışsa kazanım yeterince anlaşılmadığı için öğrenci sayısı sınıf içerisinde 10’u geçmeyecek şekilde 16.00-18.00 saatleri arasında telafi etütleri düzenlenir.
• Telafi etütlerimiz kazanım bazlı olduğu için düzenlenen etütte o sınıf düzeyindeki her şubeden öğrenci olabilir.
• Telafi etütlerinde kazanım tekrar işlenir, örnek sorular çözerek öğrencilerin eksiklikleri giderilmeye çalışılır.
• Velilerimiz SMS ve k12net aracılığıyla etütlerimiz hakkında bilgilendirilir. Devamsızlık yapan öğrencilerin bilgileri velilerimize yine SMS ve k12net aracılığıyla iletilir.
• Etütler hazırlandıktan sonra öğrencileri bilgilendirmek amacıyla tüm sınıflara duyurular yapılır.
• 16.00-17.00 telafi etütlerinde öğrencilerimizin evlerine ulaşımları velilerimiz tarafından sağlanırken, 16.00-18.00 telafi etütlerinde öğrencilerimizin evlerine ulaşımları servislerimizle yapılır.

Okul Değerlendirme Sınavı-2 sonrasında hazırladığımız telafi etütlerinin takvimi aşağıda belirtilmiştir.

q1