TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL ORTAOKULU TARAMA SINAVLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

TEKUF 2016
13 Ekim 2016

Sayın velimiz,

TED Kayseri Koleji Ortaokulu’nda 2016-2017 Eğitim öğretim yılı içerisinde Ölçme Değerlendirme Birimince hazırlanan ve değerlendirilen Ders Taramaları ve Okul Değerlendirme Sınavları yapılmaktadır. Bu sınavların tekrarı olmadığı için öğrencilerimizin bu sınavlara katılarak, öğrenme becerilerinin ölçülmesi bizler için oldukça önem taşımaktadır. Okulumuzda yaptığımız Ders Taramaları ve Okul Değerlendirme Sınavlarından sonra düşük çıkan kazanımları telafi ederek öğrencilerimizin eksik ya da yanlış öğrenmelerini gidermek amacıyla “Telafi Çalışmaları” yapılmaktadır. MEB sınavlarından, Türkiye Geneli Denemelerinden ve en önemlisi bir üst sınıfa geçmeden bu eksikliklerin giderilerek öğrencilerin sonraki sınavlara hazır biçimde girmeleri hedeflenmektedir.

Telafi çalışmaları her dersin sınavından sonra her öğrenci için öğrenilme yüzdesi %70’in altında olan kazanımlarda yapılır. Eksik öğrenilen kazanımlarda öğrenci sayısı 35’i geçtiği zaman çoğunluk tarafından kazanım anlaşılmadığı için telafi çalışması sınıf içerisinde ilk ders saatinde yapılmak üzere düzenlenir ve ders öğretmenlerine konu ile ilgili bilgilendirme yapılır. Telafi çalışmaları ile ilgili bilgilendirme en geç bir gün öncesinden SMS ve k12net Bilgi Sistemimiz ile sizlere yapılır. Telafi çalışmalarından sonra devamsızlık durumu sizlere yine SMS ve k12net Bilgi Sistemimiz ile yapılır.

Yapılacak sınavlara ilişkin takvimimiz okul web sitemizde yayınlanmakta olup yapılan değişikliklerle sık sık güncellenmektedir. Öğrencilerimizin, gelişimlerini takip ettiğimiz bu sınavlara ve sınav sonrası hazırladığımız telafi etütlerine katılımlarını sağlamanız akademik başarılarının artmasında büyük rol oynamaktadır. Bu yüzden gerekli hassasiyetin siz velilerimiz tarafından verilmesini özenle rica ediyoruz.

Arif Sırrı ŞİRİN