TED KAYSERİ KOLEJİ LİSE ÖĞRENCİLERİ LİSELİ GENÇ ELEŞTİRMENLER SEMPOZYUMU’NDA…

Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Sn. Sevinç ATABAY Okulumuzu Ziyaret Etti
16 Nisan 2018
8.SINIFLARIMIZA DİKKAT GELİŞTİRME VE ODAKLANMA ATÖLYESİ BAŞLIYOR
17 Nisan 2018

TED Ankara Koleji tarafından düzenlenen  “Liseli Genç Eleştirmenler Sempozyumu”, 13 -14 Nisan 2018 tarihleri arasında TED Ankara İncek Kampüsu yerleşkesinde yapıldı. Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan öğrenciler,  iki gün süren sempozyumda edebî ve entelektüel birikimlerini paylaştı.  Bu yıl “Kitaplar kanatlandırır” sloganı ile düzenlenen sempozyuma TED Kayseri Kolejini 10.sınıflar düzeyinde 12 öğrenciyle temsil ettik.

Sempozyumda  yapılan “Günümüzde toplumları birbiri ile karşılaştırmada en genel geçer ölçüt o toplumun bilime ve sanata katkı ölçüsüdür. Bir toplumda düşünen, duyarlı, yaratıcı bireylerin yetiştirilmesi ile o toplumun bilimsel ve sanatsal yaratılara katkı sağlama oranı arasında güçlü bir ilişki olduğu bilinmektedir. Bu nedenledir ki çağdaş bir toplum yaratmanın, bilime sanata katkı sağlayan yaratıcı bir toplum oluşturmanın en etkili yolu, düşünen duyarlı bireyler yetiştirmektir.”  vurgusuna katılmakla birlikte ,İki gün boyunca yazınsal yapıtlar arasında geçen yolculukları,  edebî tat açısından eşsiz bir deneyim oldu.  Katılımcı öğrencilerimizi gösterdikleri özveriden dolayı kutluyoruz.