TED KAYSERİ KOLEJİ III. ULUSAL GENÇLİK FORUMU (TEKUF 2016) BAŞLADI

13 Ekim 2016
LİSE BÖLÜMÜMÜZDE HAFTA SONU ENSTRUMAN KURSLARI BAŞLIYOR
17 Ekim 2016

14-17 Ekim tarihleri arasında şehrimiz Kayseri’de 3.kez düzenlenecek olan, TED Kayseri Koleji Ulusal 3. Gençlik Forumu’nun resmi açılış töreni 15 Ekim 2016 Cumartesi günü, okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi.

TED İstanbul Koleji, TED Mersin Koleji,  TED Hatay Koleji, TED Samsun Koleji, TED Alanya Koleji, Özel Üsküdar Amerikan Lisesi, Kayseri Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi, Özel Uğur Maltepe Anadolu Lisesi, Özel Tarsus Amerikan Lisesi, Kayseri Kilim Sosyal Bilimler Lisesi, Manisa Sosyal Bilimler Lisesi ve Özel Enka Okulları öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen konferansta öğrenciler,  ülke sorunlarını parlamento ciddiyetinde tartışacaklardır.

Genel Müdürümüz Sayın Arif Sırrı ŞİRİN konferansın açılışında yapmış olduğu konuşmada ’’Okulumuzun büyük bir mutluluk ve onurla ev sahipliği yaptığı, TED Kayseri Koleji 3.Ulusal Gençlik Forumu’na hoş geldiniz. Yüce Atatürk’ün emaneti Cumhuriyetimize karşı 15 Temmuz 2016’da yapılan alçakça saldırıdan sonra, Cumhuriyetimize, demokrasimize ve milletimizin temel değerlerine bağlı nesiller yetiştirmenin önemi bir kez daha ortaya konulmuş ve anlaşılmıştır. Siz gençler bu formda; karşılıklı saygı ve anlayış çerçevesinde, farklılıkları zenginlik görerek, takım olma, sinerji oluşturma, analiz ve sentez yapabilme, ortak akıl oluşturma gibi becerilerinizi geliştirirken; birbirinizi tanımanız, kuracağınız dostluklar, eğlenirken öğrendikleriniz en büyük kazancınız olacaktır. Tartışacağınız konulara, getireceğiniz çözüm önerilerinizle ülkemize en yararlı hizmeti yapacağınız inancıyla TEKUF’ un okullarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını gönülden diliyorum.’’ dedi.

TED Kayseri Koleji 3. Ulusal Gençlik Forumu Proje Koordinatörü ve Lise Müdür Yardımcımız Sayın Serdar MADEN konuşmasında ’’ Şehrimiz Kayseri’de üçüncü defa düzenlenecek olan bu forum, takım kurma çalışmaları, komite çalışmaları, genel kurul aşamalarını içerecektir. Her komitenin kendi konusu olup, forumun çalışma dili Türkçe olacaktır. Konferans delegeleri,  Eğitim, Çevre, Sağlık, Sanayi, Sanat, Güvenlik, Teknoloji ve Araştırma ve Spor komitelerinde, Türkiye’nin ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel sorunlarını tartışarak, bir sonuca varıp genel kurula sunacaklardır. ’’dedi ve öğrencilere konferansta başarılar diledi.

Konuşmaların ardından konferansın onur konuğu olarak açılış programımıza katılan, Bilgi Üniversitesinde Medya İşletmeciliği ve Televizyon Kariyerleri dersi veren Sayın Sedat ÖRSEL, konferans katılımcılarına  ’’Okul için değil, hayat için öğrenmeliyiz. ’’ konulu bir sunumda bulundu. Daha sonra Genel Müdürümüz Sayın Arif Sırrı ŞİRİN kendilerine teşekkürlerimizin bir ifadesi olan çiçeği takdim etti.

Lise öğrencilerinin belli komiteler içinde bir araya gelerek güncel konuları tartışıp bir sonuca varmalarını ve vardıkları sonucu bir forum içinde sunmalarını sağlayacak ulusal bir konferans olan, TED Kayseri Koleji Ulusal 3. Gençlik Forumu, Konferans Başkanı Sayın Meral GÜPGÜPOĞLU’nun forum zilini çalmasıyla resmi olarak başlamış oldu.

Bizde; okulumuz 9, 10, 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin bir projesi ile lise gençleri arasında ülkemiz ve dünyamızdaki güncel konular hakkında farkındalık yaratma ve sorunlara ortak çözümler üretebilme yetilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen konferansta emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyor ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.