SPEED STACKS

26 YILDIR KIRILAMAYAN TÜRKİYE REKORU YİĞİT ASLAN’DAN GELDİ
21 Mart 2016

Speed Stacks Nedir?
Dünya çapında 54 ülkede 40.202 eğitim ve aktivite programlarında yer alan Dizilim Sporu,
12 özel tasarımlı bardaktan oluşur. Dizilim Sporunda amaç; bardakların 3-3-3, 3-6-3 ve 1-10-1(Döngü) kategorilerinde en kısa sürede üst üste dizilip toplanmasıdır. (Döngü kategorisinde dünya rekoru 5.303 saniyedir.)

1980′ li yıllarda ilk olarak Amerika’ da ortaya çıkan ve 1995 yılından sonra popülaritesini arttıran Dizilim Sporu, 2000’ li yıllarda yapılan araştırmalar sonucunda sağladığı faydalardan sonra okullardaki en önemli aktivitelerden biri halini aldı.
Amerika’ da yapılan araştırmalar Dizilim Sporu uygulamasının, iki elin aynı anda kullanılmasında, el-göz koordinasyonunun sağlanmasında, beynin sağ-sol kısımlarının aynı anda kullanılmasında ve motor becerilerinin gelişmesinde olumlu katkılarda bulunduğu kanıtlanmıştır. Sağlamış olduğu yararların yanı sıra çocuklara hoşça vakit geçirtmesi, beden eğitimi dersleri için Dizilim Sporu önemli aktivitelerden biri haline gelmiştir.

Speed Stacks Faydaları
– El-göz koordinasyonunu sağlaması
– Beynin sağ ve sol kısımlarının aynı anda kullanılmasını sağlaması
– Motor becerileri geliştirmesi
– Her iki eli aynı anda kullanılmasını sağlaması
– Çabukluğu sağlaması
– Odaklanmayı geliştirmesi

Okulumuzda ilk kez bu yıl gerçekleştirilen Speed Stacks Turnuvası ilk olarak 2.Sınıflarımız arasında gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimiz yarışmaya yoğun ilgi göstermişlerdir. Her sınıftan ilk 5’e giren öğrenciler arasında 23 Nisan 2016 günü yapılacak yarışmalar sonucunda 1. Olan öğrencilerimize ödülleri törenle verilecektir.