SİHİRLİ SÖZCÜKLER İŞ BAŞINDA

TED Yönetim Kurulu Başkanları ve Kurucu Temsilcileri Toplantısı Gerçekleştirildi
20 Aralık 2017
Yöresel Yemeklerimiz
21 Aralık 2017

İlkokul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi ve sınıf öğretmenlerimizin işbirliği ile düzenlenen değerler eğitimi etkinlikleri her ay uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra, öğrencilerimizde olumlu davranış geliştirmek ve bunu kalıcı hale getirmek amacıyla değerler eğitimi konusunda anasınıfı,1,2,3 ve 4.sınıflarımız için değerler eğitimi panosu hazırlanmıştır. Değerler eğitimi panosu her ay rehberlik servisi tarafından belirlenen farklı konularla güncellenecektir.

1.Pano Etkinliği: Sihirli Sözcükler

Sihirli sözcüklerin (Günaydın, Teşekkür Ederim, İyi Akşamlar, Bana Yardım Edebilir Misin, Sana Nasıl Yardımcı Olabilirim, Lütfen, Rica Ederim, Özür Dilerim vb.) okul ortamında kullanmasının teşvik edilmesini, çevresine bu sözcüklerle hitap etmesini, sonrasında bu sözcükleri tüm sosyal ortamlarda kullanmalarını alışkanlık haline getirmelerini amaçlamaktayız.

Uygulamada öğrencilerimiz, belirlenen program doğrultusunda panoda bulunan sınıflarına ait zarftan mesajlarını çektiler. Mesaj, sınıf öğretmeni tarafından öğrencilerle paylaşılarak amacı ve uygulanması ile ilgili bilgi verildi. Belirlenen süre sonunda tüm öğretmenlerimizin gözlemleri sonucu sınıf, yemekhane, tuvaletler, bahçe, koridorlar vb. okul ortamında en çok sihirli sözcükleri kullanan öğrenciler belirlenip, rehberlik servisine iletilecek ve her sınıftan seçilen öğrencilerin fotoğrafları panoda sergilenecektir.