SELFIE Okul Projesi

UYUM HAFTASI
5 Eylül 2019
2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA TED AİLEMİZE YENİ KATILAN İLKOKUL ARASINIF ÖĞRENCİLERİMİZE YABANCI DİL DESTEK PROGRAMI YAPILDI
9 Eylül 2019

SELFIE; okulların öğretim ve öğrenime yönelik dijital teknoloji kullanımını desteklemek için Avrupalı eğitim uzmanlarından oluşan bir panelle birlikte Avrupa Komisyonu tarafından geliştirilmiş olan e-twinning okullarına yönelik çevrimiçi ve ücretsiz bir öz-düşünüm aracıdır. Bu proje kapsamında,  okulumuzun dijital yeterliliğini(eğitim teknolojileri yeterliliğini)  görerek öz değerlendirme yapmasını sağlayan ve bu bağlamda yeterliliklerini geliştirmeyi hedefleyen bir projedir. Kayseri’de 6 pilot okulda uygulanması öngörülmüştür. Bu okullardan birisi de bizim okulumuz olup, projeye ilkokul ve ortaokul bölümleri ile katılım sağlanmıştır.

SELFIE Okul Projesi kapsamında okulumuzda, Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan anket sorularına 7 okul lideri, 79 öğretmen, 490 öğrenci katılım sağlamıştır. Bunun sonucunda okulumuz uluslararası geçerliliği olan SELFIE dijital rozetini almaya hak kazanmış olup aynı zamanda okulumuzun kendi öz yeterliliğini görerek, daha iyi olabilmek konusunda yol haritası belirlemiştir.