‘’ SAĞLIKLI GENÇLİK, MUTLU GELECEKTİR ‘’PROJESİ TANITIM TOPLANTISI, SAYIN VALİMİZ ORHAN DÜZGÜN’ÜN KATILIMIYLA OKULUMUZ KONFERANS SALONUNDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İNGİLİZCE HİZMETİÇİ EĞİTİM
18 Kasım 2014
 BEYAZ BAYRAĞIMIZI  VE SERTİFİKAMIZI ALDIK
19 Kasım 2014

Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından, Kocasinan Akkışla, Bünyan, Felahiye, Hacılar, İncesu, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan ve Sarız İlçelerinde yer alan tüm bireylere gelişimsel, koruyucu yaklaşım çerçevesinde madde bağımlılığına ilişkin önleyici ve koruyucu rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerini ulaştırmak hedefiyle’’ Sağlıklı Gençlik, Mutlu Gelecektir.’’ projesi uygulamaya konulmuş ve 18 Kasım 2014 Salı günü, okulumuz konferans salonunda projenin tanıtımı gerçekleştirilmiştir.
Okulumuz konferans salonunda gerçekleştirilen projenin tanıtım toplantısına; Kayseri Valisi Sayın Orhan DÜZGÜN, Kocasinan Kaymakamı Sayın Ali CANDAN, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Bilal YILMAZ ÇANDIROĞLU ve birinci oturumda okul yöneticileri, ikinci oturumda rehberlik öğretmenleri katılmıştır.
Projenin tanıtım konuşmasını gerçekleştiren, Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Sayın Mahmut IŞIKGÖZ; madde bağımlılığında en önemli risk grubunun, örgün ve yaygın eğitim kapsamındaki 12-18 yaş arasındaki ergenlerden oluştuğunu ve onlara sağlıklı yaşam bilincinin kazandırılmasında en büyük görevin eğitim kurumlarına düştüğünü dile getirdi.
Kayseri Valisi Sayın Orhan DÜZGÜN ise; son yıllarda madde kullanımı ve bağımlılığı oranında artış görüldüğünü, bu artışın özellikle risk grubunda yer alan gençler arasında yoğunlaştığını ve bireylerin yeterli bilinçte olmamalarının bu oranın artışında önemli bir rol oynadığını ifade etti. Ayrıca çağımızın en önemli sorunları arasında yer alan madde bağımlılığının risk faktörleriyle mücadele ettiklerini ve projeye destek verdiklerini belirtti.
Konferansta;  Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Bölümü Uzmanı Dr. Sayın Arzu Sarp ‘’Madde Bağımlılığı Yapan Kimyasallar ve Göstergeleri’’ ve İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi Müdürlüğü’nden Sayın Halil KALIN ‘’Madde Bağımlığına Karşı Okullarda Alınacak Önlemler’’ konulu sunumlarda bulunarak, projeye destek vermişlerdir.
Konferans sonunda; Kayseri Valisi Sayın Orhan DÜZGÜN, Kocasinan Kaymakamı Sayın Ali CANDAN ve İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Bilal YILMAZ ÇANDIROĞLU, Genel Müdürümüz ve Lise Müdürümüz Sayın Arif Sırrı ŞİRİN ve İlkokul-Ortaokul Müdürümüz Sayın Raci ÜLKE ile birlikte okulumuzu gezerek, öğrencilerimizle sohbet ettiler.