Pİ Gününü Kutladık

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI 46. DÖNEM MEZUNİYET TÖRENİ
16 Mart 2018
Çanakkale’yi Geçilmez Kılan Aziz Şehitlerimizi Andık
19 Mart 2018

Dünyada Mart ayının 14. Günü “Pi Günü” olarak kutlanmaktadır.

Matematikçiler için özel bir gün olan Pi gününü bizde okulumuzda çeşitli etkinlikler ile kutladık.

Öğrencilerimiz, hazırlanan Pi günü kurabiyelerini okuldaki öğretmenlerine ve arkadaşlarına ikram ettiler. Hazırlanan Pi tişörtlerinden öğrencilerimize verilmek üzere her öğrenciye çekiliş kartı verildi. Her sınıftan bir öğrencimize Pi tişörtü hediye edildi.

Dünyanın çeşitli yerlerinde Pi gününde, Pi sayısının virgülden sonraki en fazla rakamını ezberleme yarışmaları düzenlenmektedir.

Okulumuzda Pi sayısının basamaklarını ezberden okuma yarışması yapıldı. 200 basamağını ezberden okuyan   8-E sınıfından İrem AYDEMİR yarışmanın birincisi oldu. 7-B sınıfından Abdullah Yiğit ÖZTÜRK ise 114 basamağını ezberden okuyarak yarışmanın ikincisi oldu.

Ayrıca Pi günü içerikli skeçler, oyunlar, müzikler düzenleyen öğrencilerimiz çok keyifli bir gün geçirirken günün sonunda Pi’ nin irrasyonel bir sayı olduğunu, Pi sayısının çemberin çevresinin çapına bölünerek bulunduğunu yaşayarak ve eğlenerek öğrendiler.