TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Ortaokulunda beden eğitimi ve spor dersinin amacı öğrencilerin hayatları boyunca kullanacakları hareket becerileriyle birlikte, öz yönetim ve düşünme becerilerini de geliştirerek bir sonraki eğitim düzeyine hazırlanmalarını sağlamaktır.

Etik, ilkeli, mutlu ve sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra spor bilincini de kazandırmak, yeteneklerinin keşfedilerek doğru yönlendirmeler yapmak hedeflenmektedir. Uygulanan öğretim programı ile öğrencilerimize kazandırılması hedeflenen amaçlar aşağıdaki gibidir:

1. Çeşitli fiziksel etkinliklere ve sporlara özgü hareket becerileri geliştirir.
  2. Sağlıklı hayatla ilgili fiziksel etkinlik ve spor kavramlarıyla ilkelerini açıklar.
  3. Sağlıklı olmak için fiziksel etkinliklerin ve sporun önemini kavrar.
  4. Beden Eğitimi ve spor yoluyla öz yönetim becerilerini geliştirir.
  5. Beden Eğitimi ve spor yoluyla sosyal becerilerini geliştirir.
  6. Beden eğitimi ve spor yoluyla bilişsel becerilerini geliştirir.

Bu öğretim programı ile MEB bilgi portalı kapsamında öğrencilerimizin yıllık fiziksel ölçümleri yapılarak gelişimleri takip edilmektedir.

Öğretim programında yer alan konular; fiziksel ölçümlerin yapılması, atletizm, jimnastik, basketbol, voleybol, yüzme, badminton, istasyon çalışmaları, masa tenisi, kuvvet ve dayanıklılık egzersizleri, geleneksel çocuk oyunları ve az bilinen spor dallarının tanıtılmasıdır.