Anaokulumuzda Robotik Kodlama etkinliği ile öğrencilerimiz teknoloji çağının dili olan kodlama ile tanışmaktadırlar. En önemli hedefimiz, öğrencilerimizin yaratıcı düşünme becerilerine sahip problemlere çözüm odaklı yaklaşarak teknolojiyle üretmeyi seven ve teknolojiyi üreten bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.

Kodlama eğitim programımız, öğrencilerimize 21. yy. becerilerini geliştirmeye yönelik yapılandırılmış olup, eğitim programımızla öğrencilerimizin mantıksal ve eleştirel düşünme, algoritmik düşünme, stratejik karar verebilme, problem çözme becerilerini geliştirmeyi hedeflemekteyiz. Çeşitlendirilmiş bilgisayarsız kodlama etkinlikleri (unplugged), kodlama oyunları ve mekanik robot setleriyle öğrencilerimize eğlenceli ve zengin bir öğrenme ortamı sunmaktayız. 3 boyut kavramını daha yakından tanımak ve 3D yazıcıların çalışma mantığını anlamak adına 3D pencil ile projeler yapmaktayız. Başlıca kullanılan robotik kodlama materyalleri: beebot, spaceship, cubetto ve matatalab robotlarıdır. Anaokulunda öğrencilerimiz, “beebot, spaceship ve cubetto” ile algoritmik düşünme yeteneği kazanmakta ‘’matatalab‘’ ile problem çözme yeteneklerini geliştirmeyi hedeflenmektedir. Ayrıca basit devre elemanları, iletkenlik, devre kurma, artırılmış gerçeklik gibi konularda da eğitim almaktadır.

Dijital Gelecek için, Minik Eller Geleceği Kodluyor!