LİSE ÖĞRENCİLERİMİZ YGA (YOUNG GURU ACADEMY) 2020 ZİRVESİNDE

“ANAOKULU ÇOCUKTA REZİLYANS ATÖLYESİ”
14 Aralık 2020
Somut Kitapçık, Sanal Optik Yöntemiyle Uyguladığımız Deneme Sınavımız Tüm Lise Kademelerimizde Gerçekleştirildi
14 Aralık 2020

YGA bir Liderlik Okulu  ve uluslararası bir sivil toplum örgütüdür. 2000 yılında Türkiye’de kurulmuştur. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmayı hayal eder. Bu hayalini geleceğin liderlerini keşfederek ve onları bensiz liderler olarak yetiştirerek gerçekleştirir. YGA Liderleri liderlik kabiliyetlerini, daha iyi bir dünya için birlikte hayal kurup, projelendirip, hayata geçirirken; hayatın içinde geliştirirler. Geleceğe umutla bakmanızı sağlayan çift kanatlı gençler yetiştirir. Bu gençler hem vicdan hem de donanım kanatlarını; insanlığa faydalı projeler üretip  geliştirirler. Geliştirdikleri inovasyonlarla, sosyal sorunlara köklü çözümler üretirler.YGA’ya her yıl 50 binin üzerinde lise ve üniversite öğrencisi başvurur. 5 aşamalı mülakatla 50 kişi seçilir.

YGA liderlik programında bilim insanı, akademisyen ve üst düzey yöneticilerden oluşan; aralarında Prof. Aziz Sancar, Ali Koç, Faruk Eczacıbaşı, Prof. Mehmet Toner, Prof. Kristi Raube, Prof. Doğan Cüceloğlu gibi isimlerin olduğu YGA hayal ortaklarından girişimcilik üzerine eğitimler alırlar. YGA hayal ortaklarında Genel Müdürümüz Sayın Sevinç ATABAY’da yer almaktadır.

YGA’nın çocuklara bilimi sevdirmek için başlattığı Bilim Seferberliği projesinde ve sosyal inovasyonlarında gönüllü çalışırlar. Sadece Türkiye’deki öğrenciler değil; Harvard, MIT, Columbia, Brown,Berkeley, London Business School, Münih Teknik, Turin Politeknik gibi üniversiteler ile yapılan stratejik ortaklık kapsamında, bu üniversitelerden gelen öğrenciler de YGA projelerinde görev alır.

2020 Zirvesi Covid-19 sebebiyle online dijital zirve olarak 12-13 Aralık 2020 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Zirveye bu sene okulumuzu temsilen Nilsu SARGIN, Barış ÖZGENÇ, İrem AYDEMİR, Berkan EYİDEMİR, Azra HİTİT, Elif GÜVEN, Merve Gizem DEVELİOĞLU seçilmişlerdir.

10.000 kişinin bir arada izlediği bu dijital zirvede öğrencilerimiz:

Dünya çapında ünlü isimlerin konuşmalarını canlı dinlemiş,

YGA Hayal Ortaklarına, mezunlarına ve gönüllülerine soru sorma imkanı olmuş,

Anlık anketlere katılım sağlamış,

Sürpriz etkinlikler ve interaktif seanslara dahil olabilmişlerdir.

Öğrencilerimizi kutluyor,başarılarının devamını diliyoruz.