Kendin İçin Kodla Projesinin “Veri Analitiği ve Görselleştirme” Atölyesi TED Kayseri Koleji Ev Sahipliğinde Tamamlandı

PDR SERVİSİ İLE 3.VE 4.SINIFLARIMIZ OYUN ATÖLYESİNDE
21 Şubat 2020
Okçulukta İl derecesi yapan öğrencilerimiz Türkiye Şampiyonasında
27 Şubat 2020

2 2 – 23 Şubat tarihleri arasında 2 gün süren atölyeye çeşitli liselerden okuyan 24 kız öğrenci katıldı. TED Kayseri Koleji‘nin ev sahipliği yaptığı projeye Kendin için Kodla eğitmenlerinden İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi Dr.Ayşe Tosun, Kendin için kodla gönüllü eğitimeni Bilgisayar Mühendisi Gülçin Baykal ve Kendin İçin Kodla Koordinasyon, atölye organizasyonu Oya Erhan katıldı.

Günümüzün bu alanda en yaygın kullanılan programlama dillerinden Python ve geliştirme ortamlarından Jupyter ile çalışan öğrenciler Atölye sayesinde, lise öğrencileri hem Python programlama diline ve Jupyter ortamına giriş yapıp hem de Python ile gerçek veriler üzerinde uygulanabilecek basit matematiksel işlemleri öğrendiler.

Atölye sonunda katılımcılara sertifikaları Genel Müdürümüz Sayın Arif Sırrı ŞİRİN‘in de katılımıyla törenle dağıtıldı.