KAVRAM HARİTASIYLA DAHA KALICI ÖĞRENEBİLİRİM

8 Aralık 2017
21. EYP İNGİLİZCE KONFERANSINA KATILDIK
8 Aralık 2017

TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Ortaokulu rehberlik servisi olarak 5,6,7 ve 8.sınıf öğrencilerimize ‘‘Öğrenmeyi Öğrenme ‘’ kapsamında ‘’Kavram Haritası Nasıl Yapılır,Kavram Haritasının Faydaları Nelerdir?’’ gibi sorulara cevap vererek  örnek kavram haritaları oluşturularak  sınıf rehberlik saatinde ş öğrencilerimizle etkinlikler düzenlenmiştir.

‘’Öğrenmeyi Öğrenme’’ kapsamında kavram haritasının faydaları şunlardır:

-Öğrenmelerin daha anlamlı ve kalıcı olmasını sağlar.
-Önceki bilgilerle yeni öğrenilecek bilgiler arasında anlamlı ilişki kurulmasına yardımcı olur.
-Bilgiyi görselleştirir, ilişkilendirir, sınıflandırır ve somutlaştırır.
-Yeni bir ünitenin, bölümün ya da konunun kapsamını tanıtma amacıyla da kullanılabilir.
-Kavramsal yanılgıların ortaya çıkarılmasında ve öğrencilerin bilgiyi yapılandırmasında etkin olarak kullanılır.
Öğrenmelerin değerlendirilmesinde de kullanılması mümkündür.
Not: Kavram haritaları ayrıntı içermez. Asıl amaç anlamlı öğrenmeyi gerçekleştirmektir.

Her bir sınıf bazında rehber öğretmenlerimiz ile branş öğretmenlerimiz işlenen konulardan birer tane örnek kavram haritası oluşturarak  öğrencilerimize  dağıtıldı.  Tüm öğrencilerimizin kalıcı öğrenmeyi gerçekleştirmelerini diliyoruz.