KASKİ İLERİ BİYOLOJİK SU ARITMA TESİSİ GEZİMİZ

27 Aralık 2017
İLKOKUL’DA YILIN EN EĞLENCELİ SON ÇARŞAMBASI
27 Aralık 2017

Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen şubat ayında İstanbul’da yapılacak ‘’Hidrodinamicsu’’ konulu robot yarışmasına katılacak olan robotik kulübü öğrencileri kulüp rehber öğretmenleri Emrullah DAĞLI ve Erkan URAL rehberliğinde Boğazköprü mevkiinde bulunan biyolojik su arıtma tesisine gezi yapmıştır.

Gezide geniş bir alana kurulan ve yılda yaklaşık 150 milyon metreküp suyun arıtıldığı tesisler gezilerek bilgi alındı. Kanalizasyon sularının tesise nasıl ulaştığı, katı atıkların, kumun sudan nasıl arındığı, havalandırma havuzları ve bakteriler sayesinde zararlı maddelerden nasıl temizlendiği yerinde gözlemlendi.

Ayrıca tesislerde elde edilen biyogazın depo alanları ve bu gazdan elde edilen elektriğin tesisin elektrik ihtiyacının bir kısmını karşıladığı da ilgi çeken önemli bir ayrıntı olmuştur.

Gezinin organizasyonunda büyük emeği olan Okulumuzun Yönetim Kurulu İkinci Başkanı ve KASKİ Genel Müdürü Sayın Ender BATUKAN’a, gezi sırasında bize eşlik eden ve tesis hakkında bilgi veren Çevre Mühendisleri Cüneyt BEKAR ve Veysel Şahin KALSIN başta olmak üzere tüm tesis personeline teşekkür ederiz.