KANADA ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI SINAVI VE DEĞERLENDİRME SONUÇLARI

14 Şubat 2017
Sosyal Medya Hesaplarımız
14 Şubat 2017

Türk Eğitim Derneği ile Kanada Hükümeti arasında imzalanan Kanada Eğitim Anlaşması kapsamında, öğrencilerin çift diploma almasını sağlayan TED-Kanada Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci Değişim Programı (Novascotia)  ile öğrenciler erken yasta farklı kültürlerle bir araya gelmektedir.

Programla hedeflenen en önemli davranış, dil eğitimine katkı sağlamak ve dünya insanı olma yolunda sosyal içerikli bir adım atmaktır. İngilizceye ek olarak Fransızca öğrenme imkânı da bulunmaktadır. Bunların yanı sıra lisans eğitimini yurtdışında almayı planlayan öğrencilerimiz için uygun bir hazırlık evresi niteliği taşımaktadır.

Bu programa başvurunun ilk aşaması olan ve İngilizce yeterliliğini belgeleyen PLEP Sınavı okulumuzda gerçekleştirilmiş olup katılan 30 öğrencimizin tamamı sınavdan başarılı olmuştur. Ayrıca okulumuzda  bir yıllık değişim programına 5 öğrencimiz kabul edilmiştir. 1 aylık programı da 1 öğrencimiz tercih etmiştir.

Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyoruz.