İKİ DEVLET BİR MİLLET

17 Ocak 2014
OKULUMUZ İNGİLTERE’DE YAZ OKULU PLANLAMAKTADIR
17 Ocak 2014

16 Ocak 2014 Perşembe günü, okulumuzda Azerbaycan’ı konuk ettik. Karabağ Gazisi İbat HÜSEYİNLİ ve Azerbaycan’da yayımlanan Attila Dergisi genel yayın yönetmeni Gülşen BEHBUT ‘un konuşmacı olarak katıldıkları program,  öğretmenimiz Fazıl Ahmet BAHADIR’ ın ‘‘Tarihe Kara Düştü’ ’isimli şiirinin video görüntüleriyle başladı. Hocalı ve Karabağ’ da yaşanan insanlık dramı Azerbaycan Türkçesi’nin kendine has güzelliği ile anlatıldı.
Eğitimci şair ve yazar İmdat AVŞAR ‘ın Türkiye Türkçesine çeviri yaparak katkıda bulunduğu programa, Erciyes Üniversitesinde öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenciler; Feride İSKENDEROVA ve Leman SÜLEYMANLI okudukları şiirlerle renk kattılar.
Öğrencilerimizle birlikte “İki Devlet Bir Millet” olmanın coşkusunu yaşadığımız program okul yöneticilerimizin konuklara çiçek takdim etmesiyle son buldu.