GELENEKSEL 13. BİLİM ŞENLİĞİ

2 Haziran 2014
SANAT GECEMİZ’e DAVETLİSİNİZ
2 Haziran 2014

TED Kayseri Koleji’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği bilim günlerinde öğrencilerimiz hem meraklarını hem de yaratıcılıklarını sergilemektedir.13 yıldan bu yana bilim şenlikleri ile öğrencilerimizde doğal olarak bulunan bilimsel merak duygusunun üst seviyelere çıkarılması, eğitim programı içinde teorik olarak öğretilen bazı konuların pratiğe dökülmesi, çeşitli konularda bilgi seviyelerinin arttırılması, takım çalışması, sunum deneyimleri, el becerilerinin geliştirilmesi ve araştırma becerilerinin ilerletilmesi amaçlanmaktadır. Bu amaçla hazırlanan bu yıl ki bilim şenliğimizi 15.05.2014 Perşembe günü velilerimizin de katılımıyla gerçekleştirildi.

Her sınıf düzeyinde ortaokul ve lise öğrencilerimiz fen derslerinde gerçekleştirdikleri çalışmalardan oluşan sergimizde yaklaşık 65 çalışma bulunmaktadır. Bazı çalışmalar: Şarj aletim hep yanımda, deprem çantası, kuru buz, güneş saati, renklerin dansı, bazal metabolizma, elektrikli kriko, renkli oje yapımı, su arıtma cihazı, ilaç hatırlatıcı, momentum korunum deneyi, manyetizma, sürtünme kuvveti, kendi oyun hamurunu kendin yap.

Çalışmaları gerçekleştiren öğrencilerimize ve rehberlik eden öğretmenlerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.