EnvironmenTED

Mendil Kapmaca Turnuvasında İlçe 2.si Olduk…
9 Mayıs 2016
Koç EYP 1st School Session
11 Mayıs 2016

6–9 Mayıs 2016 tarihleri arasında TED İstanbul Koleji’nde 6.sı düzenlenen EnvironmenTED İstanbul etkinliğine 9. Sınıf öğrencilerimiz Selay Arslantürk, Zehranur Turgut, Gülben Güç, Pelinsu Üstündağ, Öymen Bıçakçıoğlu, Zeynep Erdoğan, Vahide Doğan, Melisa Zeynep Avcı, Nilay Benli ve 10. Sınıf öğrencilerimizden Saitcan Başkol ve Sıla Yüce, İngilizce öğretmenimiz Gözde Enginler eşliğinde katılmıştır. EnvironmenTED İstanbul 2016’nın teması “Energy for Life” (Yaşam için Enerji) olarak belirlenmiştir. Öğrencilerimiz 6 Mayıs Cuma günü oryantasyon aktivitelerine katılmış, 7 Mayıs Cumartesi günü yapılan açılış töreninden sonra komitelerine katılarak ilgili oldukları çevre sorunlarını ekonomik ve sosyal yaşam bağlantılarını da dikkate alarak irdelemiş, çözüm önerileri bulmuşlardır. Bunun yanı sıra cumartesi akşamı düzenlenen Boğaz Turu’nda keyifli dakikalar geçirmişlerdir. Yine 8 Mayıs Pazar günü komite çalışmaları devam etmiş, öğrencilerimiz buldukları çözüm önerilerini 9 Mayıs Pazartesi yapılan Genel Kurul’da sunmuşlardır. Öğrencilerimiz bu süreçte İngilizceyi sosyal bir platformda kullanarak ve diğer öğrencilerle beyin fırtınası yaparak çevre sorunlarına farkındalık yaratma sürecine katkıda bulunmuş, çözüm yolları üretmiş ve sosyalleşme fırsatını elde etmiştir.