EĞİTİMCİ-YAZAR GÖKHAN DUMANLI ‘‘ İLETİŞİM ve ZARAFET’’ KONULU SEMİNER VERDİ

13 Eylül 2018
5. Sınıf Veli Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
14 Eylül 2018

Yazılı ve görsel basında çalışma alanları ile ilgili onlarca mecrada yer alan ve bu anlamda Türkiye’de zarafet kavramını kişilerin öncelikler listesine taşımalarında büyük rol oynayan Eğitimci-Yazar Sayın Gökhan DUMANLI, 13.09.2018 tarihinde okulumuz öğretmenlerine ve personeline ‘’İletişim ve Zarafet’’ konulu seminer verdi.

Eğitimci-Yazar Sayın Gökhan DUMANLI, dinleyicilerin cevaplarıyla gelişen interaktif bir sunum gerçekleştirdi. Görgü ve zarafetin içini dolduran öğelerin sadece belli zamanlarda uygulanması gereken kurallar değil, sabah gözümüzü açtığımız andan gece uykuya çekildiğimiz saate kadar aile içinde, okulda, sokakta, başkalarının evlerinde, ortak kullanıma açık yerlerde, kısacası her anın hayatımızın düzenine hakim olduğunu ve bütün alanları kapsadığını söyledi.

Sayın Gökhan DUMANLI, iletişimden, değerlere, hitap etmenin inceliklerinden, tanışma ve tanıştırılmaya, yürüyüşten, oturma kalkmaya, arkadaşlık ve dostluktan, aile bağlarına, ev ve oda düzeninden, misafirliğe, karakter ve tavırdan, çeşitli yerlerdeki tutum ve davranışlara, farklılıklara saygıya ve doğa hayvan sevgisine kadar birçok konuyu ele aldı.

İş hayatında ve sosyal yaşamda başarıya ulaşmak için, bilgi kadar hatta, çoğu zaman onun da önüne geçen şeyin kişilerin bilgiyi sunma şekilleri olduğu ve bilgiyi sunma kısmında da sosyal yaşamda zarafet, iş yaşamında etiket ve kamuda da protokol olarak ifade edilen bu kavramların devreye girdini dile getirdi. Yapılan araştırmalar sonucunda da kişilerin, bu kuralların farkındalığında olmadıklarında mükemmel oldukları konularda bile başarısız olmalarının mümkün olduğunu belirtti.

Seminer;  Eğitimci-Yazar Sayın Gökhan DUMANLI’ nın kitaplarını imzalaması ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.