ÖDÜL YÖNETMELİĞİ

15 Kasım 2013
DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASI
20 Kasım 2013

TED Kayseri Koleji Vakıf Yönetim Kurulu’nun 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında  4-5-6-7 ve 8. sınıflarda yapılan (ODS- YDDS ve TBU) sınavlar sonucunda her sınıf düzeyinde ilk 5’e giren başarılı öğrencilerimizi teşvik amacıyla ödüllendirme kararı:

• İlkokul 4.sınıflarda “Plaket ve 1’er Cumhuriyet Altını”,
  • Ortaokul 5-6-7 ve 8. sınıflarda “Plaket ve Yurt Dışı Yaz Okulu” ile öğrencilerimiz ödüllendirileceklerdir.

4-5-6-7 ve 8. sınıflardan ilk 5’e girecek öğrencilerimizin ödüllendirilmeleri için gerekli şartlar:
    1-  Başarı ödülü okulda uygulanan sınavlar ve etki yüzdeleri;

• ODS-3
  • ODS-4
 Sınavların toplam ort. %80’i

Bu sınavlar 4. sınıflarda 1 adet Türk Eğitim Derneği, 4 adet okul değerlendirme; 5-6-7-8. sınıflarda 3        adet      Türk Eğitim Derneği, 4 adet  okul değerlendirme sınavlarıdır.
2-      TED TBU-1, TBU-2,  ODS 1-2-3-4. sınav ortalamasının %80’i ile YDDS puanının  %20’si alınarak sıralama belirlenecektir.
3-      Puanların eşitliği halinde İngilizce puanı yüksek olan öğrenci sıralamada öne geçecektir. Ancak yine puanların eşitliği bozulmazsa yaşı küçük olan öğrenciye öncelik verilecektir.
4-      Başarı ödülü her sınıf düzeyinde ilk 5 öğrenciye verilecektir. (4-5-6-7 ve 8.)
5-      Öğrencilerin bu ödülden yararlanabilmeleri için; okulumuzun bir üst sınıfına devam edeceğini velinin yazılı olarak taahhüt  etmesi gerekmektedir.
      4. sınıftan-        5. sınıfa
      5. sınıftan –       6. sınıfa
      6. sınıftan-        7. sınıfa
      7. sınıftan-        8. sınıfa
      8. sınıftan-        9. sınıfa
6-      Başarı ödülü eğitim, yol ve konaklama giderlerini karşılayacaktır.
7-      Vize işlemleri ve ücretleri öğrenci velisi tarafından karşılanacak olup, bu işlemlerle ilgili doğabilecek sorunlardan kurumumuz sorumlu olmayacaktır.
8-      Kazanılan başarı ödülü o yılı kapsayacak başka bir yıla veya kişiye devredilmeyecektir.
9-      Başarı ödülünü kazanan öğrenci yurt dışı yaz okuluna katılmayacaksa ücretini talep hakkı olmayacaktır.
10-   Yurt dışı yaz okuluna katılmayan öğrencinin yerine sıradaki diğer başarılı öğrenci gönderilmeyecektir.
11-   Yurt dışı yaz okulu Temmuz ayı içerisinde 2 hafta sürecektir.
12-   Yurt dışı yaz okuluna gidecek öğrencilere okulumuz öğretmenleri rehberlik edeceklerdir.13/11/2013

Arif Sırrı ŞİRİN                                                                             Raci ÜLKE
    Genel Müdür                                                                       İlkokul-Ortaokul Müdürü