Dünya Engelliler Haftası

7 Aralık 2016
ÖĞLE ARASINDA TED..
8 Aralık 2016

“Her güne hayatının en güzel günü olması için şans ver” demiş Mark Twain. Peki, şans vermek ne demektir? Şans vermek, fırsat tanımaktır; fırsat tanımak ise, olmama ihtimalini olma ihtimaline çevirmek, yani engelleri kaldırmaktır. Engel dediğimiz bazen yolumuza çıkan engeller, bazen de yüreğimizdeki engellerdir. Asıl önemli olan yüreğimizdeki engelleri kaldırmaktır. Bugün burada, bu özel günde hep birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası vesilesiyle yüreğimizdeki engelleri kaldırmak için toplandık. Amaç; görmek, öğrenmek, kaçınmak ve anlamak. Aramızda engelli bireylerin de yaşam mücadelesi verdiğini görmek; onların yaşam mücadelesini kolaylaştırmak için neler yapabileceğimizi öğrenmek; onları incitecek ve ötekileştirecek sözlerden ve davranışlardan kaçınmak ve onların duygularını anlamak. Kısacası amaç; farkında olmak!

Bu kapsamda, 6 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilen 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü programımızda, öğrencilerimiz büyük bir istekle hazırladıkları işaret dili koro çalışmalarını sunmuş olup, ZİÇEV öğrencilerimiz ile beraber şiir dinletisi gerçekleştirmişlerdir. Ardından ZİÇEV öğrencilerimiz halk oyunları, tango ve ritim çalışmalarını paylaşmışlardır. Program öğrenciler tarafından çok ilgiyle karşılanmış, bu program sayesinde ZİÇEV ve TED öğrencileri kaynaşmışlardır.

Programda emeği geçen TED Kayseri Koleji ve ZİÇEV öğretmenlerimize teşekkür ederiz.