Cambridge İngilizce Sınavları Veli Bilgilendirme

"BÜYÜTEN VE GELİŞTİREN ANNE BABA LÜTFEN BENİ ANLA" SEMİNERİ
19 Aralık 2014

Sayın Veli,
Yabancı dil öğreniminin çocuklarımızın global bir dünyaya açılması için en önemli gereksinim olduğu gerçeğini büyük filozof Wittgenstein ‘ Dilimin sınırları dünyamın sınırları ’ diyerek ifade etmiştir. Yabancı dil öğrenimi kendi kültürünü dünya kültürleriyle beraber özümseyen çocuğumuzun bakış açısını zenginleştirir. Dil öğrenme sürecini eğlenceli ve yaratıcı bir hale getirmek ise en modern yöntem, teknik ve yaklaşımlarla mümkündür. Bu süreçte dünya standartlarına uygun ve uluslararası geçerliliği olan ölçme değerlendirme metotları ile doğru bir yol izlemek gerekir.
1850 yılından beri tüm dünya ülkelerine sınav hizmeti sunan Cambridge Üniversitesi’nin sınavlarına bugün 130 ülkeden her yıl 4 milyonun üzerinde aday katılır. Cambridge English Sınavları öğrencilerimizin okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin tamamını ölçtüğü gibi soru çeşitleri ve içerikleri itibarıyla gündelik hayatla örtüşmüş geçerliliği ve kalitesi en yüksek ölçme değerlendirme araçlarıdır. Sınavların öğrenen üzerinde olumlu etki bırakması Cambridge Üniversitesi’nin en önemli hedefleri arasında yer alır.
Biz de öğrencilerimizin başarılarının uluslararası bir sınavla değerlendirilmesi ve aynı zamanda güçlendirilmesi gereken yönlerinin objektif bir sınavla tespit edilmesi için Cambridge English sınavlarına katılımını teşvik etmekteyiz.
Cambridge Üniversitesi’nin 7 – 12 yaş grubuna sunduğu Young Learners ( Starters, Movers, Flyers ) Sınavları, öğrencilerimizi öğrenmeye teşvik edecek eğlenceli, ilgi ve ihtiyaçlarına hitap eden, etkinliklerle zenginleştirilmiş sınavlardır. Young Learners Sınavları ile oluşturduğu temeli akademik bir düzeye taşıyan KET ( Key English Test ), PET ( Preliminary English Test ) ve FCE ( First Certificate in English ) Sınavları, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerimize dil öğrenme süreçlerinde adım adım gelişimlerini takip etme fırsatı sunar. KET, PET ve FCE sınavlarının sertifikaları Türkiye’de ve dünyada pek çok üniversitede geçerli olduğu gibi uluslararası şirketler ve devlet kuruluşlarında da kabul edilmektedir.
Cambridge Üniversitesi’nin tüm sınavları Avrupa Ortak Dil Çerçevesi ( Common European Framework of Reference ) kriterleri ile denkleştirilmiş sınavlardır.
Öğrencilerimizin dil öğrenme yolculuklarında adım adım ilerlemelerini değerlendiren ve yeni hedefler belirlemek üzere onları motive eden Cambridge English sınavlarında görüşmeyi arzu ederiz.