BTEC HOME COOKİNG SKILLS

2020 8.SINIF LGS ve 12. SINIF TYT KURSLARIMIZ BAŞLADI….
20 Ağustos 2019
Yabancı Dil Destek Programı
28 Ağustos 2019

Dünya çapında kabul edilen mesleklere ulaşmakta ve yurt dışındaki üniversitelere geçişte İngiltere’nin en büyük akreditasyon kurumu olan Edexcel’in denklik kabul ettiği ve yalnızca TED okullarında uygulanan BTEC programlarına bir yenisi daha eklendi.

Okulumuzda 2017-2018 eğitim ve öğretim yılından beri  7. Sınıflarımıza uygulanmakta olan BTEC 1. Seviye Sosyal Medya Yeterlik Programı (BTEC Level 1 Award in Social Media) ek olarak;

2019-2020 eğitim öğretim yılı itibariyle 7. Sınıflarımıza BTEC Home Cooking (BTEC Level 1 Award in Home Cooking Skills) programı okulumuz Gastronomi Atölyesinde başlayacaktır. Ünlü şef Jamie Oliver’ın temel yemek ve mutfak eğitimi “Jamie’s Home Cooking Skills” programıyla başlayacak olan derslerde öğrencilerimize hayat boyu ihtiyaçları olan temel meslek bilgisi, doğru ürün ve malzemeleri kullanarak besleyici ve ekonomik yemekler hazırlama becerisi kazandırmak amaçlanıyor. Tamamı İngilizce olarak uygulanan dersler uygulama odaklı, pratik ve canlı bir modern eğitim modeli ile oluşturmaktadır.

BTEC dersleri, MEB mevzuatına göre okulumuzda uygulanmakta olan haftalık ders çizelgesinde yer alan dersler kapsamında seçmeli ders olarak haftada 2 ders saat şekilde bir yıl süreyle uygulanmaktadır.