BİLİM VE TEKNOLOJİ HAFTASI 3. GÜNÜNÜN KONUSU: UZAYIN KEŞFİ

11 Mart 2020
İSTİKLAL MARŞI’MIZIN 99. YAŞINI COŞKUYLA KUTLADIK
13 Mart 2020

Bilim ve Teknoloji Haftasının üçüncü gününde 7. sınıf öğrencilerimiz Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümünü ve Astronomi ve Uzay Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZAYBİMER) bünyesinde yer alan Türkiye’nin tek radyo teleskobunun ziyaret etti.
Öğrencilerimiz önce Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim KÜÇÜK’ ün “Uzay ve Evrenin Sırları” adlı sunumu ile akıllarındaki sorulara yanıt aradılar, hem de derslerde öğrendikleri konuları pekiştirdiler. Ayrıca yenilikçi uzay teknolojileri hakkında da bilgi sahibi oldular. Yapılan sunumdan sonra öğrencilerimiz Astronomi ve Uzay Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZAYBİMER) bünyesinde yer alan Türkiye’nin tek radyo teleskobunu ziyaret etti. Öğrencilerimiz, gözümüzün algılayamadığı radyo ışınlarının gözlenmesinde kullanılan teleskopları tanıyıp radyo astronomi hakkında bilgi edindiler. Ardından da optik teleskopla Güneş gözlemi yapma fırsatı elde ettiler.
Bu ziyaretimizde bizlere her türlü kolaylığı sağlayan ve emeğini esirgemeyen Prof. Dr. İbrahim KÜÇÜK ve ekibine güler yüzleri ve destekleri için teşekkür ederiz.