BESLENME VE SAĞLIKLI YAŞAM SEMİNERİ

“ O” HER ZAMAN YÜREĞİMİZDE…
10 Kasım 2013
İLKOKUL-ORTAOKUL BÖLÜMÜ SINAV SONUÇLARI YAYINLANMAYA BAŞLAMIŞTIR
12 Kasım 2013

Beslenme, yaşamımızın vazgeçilmezi olarak yer alan bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyaç özellikle ergenlik döneminde büyüme ve gelişme açısından büyük önem taşımaktadır.  Lise rehberlik faaliyetleri kapsamında 11.11.2013 Salı  günü  Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Doç. Dr. Elçin BALCI tarafından öğrencilerimize “Beslenme ve Sağlıklı Yaşam” semineri verildi.

Seminerde beslenme tanımı, yetersiz ve dengesiz beslenme alışkanlıkları ve buna bağlı olarak gelişen hastalıklar, beslenme faktörleri, Türkiye’de obezite, yanlış diyetler, kahvaltı tüketiminin önemi, fiziksel aktivitenin öneminin yanı sıra sağlıklı beslenme önerileri anlatıldı. Öğrencilerimize pek çok farkındalık kazandıran sunum soru-cevaplar ile sona erdi.
Velimiz Sayın Doç.Dr. Elçin BALCI’ya katkılarından dolayı teşekkür ederiz.