Almanya’dan Kardeş Okulumuz Geldi

Öğrencimiz Türkiye Geneli Kompozisyon Yarışmasında Üçüncü Oldu
30 Nisan 2014
Okul Öncesi Öğrencilerimizin Hazırladığı Bölge Bölge Türkiyem Adlı Yıl Sonu Gösterisine Katılımlarınızı Bekliyoruz.
2 Mayıs 2014

Geçtiğimiz yıl Almanya’nın Nordenham şehrinde bulunan “Gymnasium Nordenham” Okulu ile okulumuz arasında başlayan “Kardeş okul projesi” kapsamında kardeş okulumuz bizi 21.04-26.04.14  tarihleri arasında ziyaret etti. 8 Öğrenci iki koordinatör öğretmen (Ines Becker ve Helmut Ighnaimat) eşliğinde misafirimiz oldular. Misafir öğrenciler bir hafta boyunca 10. ve 11. sınıf öğrencilerinin evlerinde misafir edildiler ve Kayseri’nin birçok yerini gezme imkânı buldular.  Ayrıca proje olarak okulumuzun mutfağında Alman ve Türk mutfağından yemekler yaptılar ve “Türk-Alman Mutfağı” adlı bir Yemek dergisi çıkardılar. Okulumuzu ve Kayseri’yi çok beğendiklerini her fırsatta dile getiren öğrenciler ve öğretmenler bu projeyi uzun yıllar devam ettirmek istediklerini söyleyerek, güzel anılarla Almanya’ya geri döndüler.