ALMANCA QUIZ SHOW

SPRINTED- RUNNING FOR AWARENESS
4 Nisan 2017
ÖĞRENCİLERİMİZ MERSİN’DE DÜZENLENEN “TED MERSİN KOLEJİ 3. ULUSAL FORUMU’NDAYDI”
4 Nisan 2017

Sosyal etkinlikler kapsamında öğrencilerimizin  dil yeteneğini geliştirmek amacıyla  30.03.2017 Perşembe  günü  Almanca Bilgi Yarışması düzenlendi. Yarışmada hedef dile ait ülkenin bilinmeyen yönlerini açığa çıkarmak, ülkeye ait kültürü ,tarihi, yaşam şekli ,yönetim biçimi, eyalet sayıları, ekonomisi ,yöresel yemekleri gibi konuları kapsayan  sorular yer aldı. Sunuculuğunu 10 C sınıfından Gülben GÜÇ ve 10 B sınıfından Berat ÇAĞAN’ın üstlendiği yarışmada üç tane de sesli soru sorulmuştur.

Yarışmaya 9. Sınıfları temsilen Ali ATEŞ, Melike ARTAN, Çağan YÜKSEL ve Erdal Mert ŞENCAN; 10. Sınıfları temsilen Burak BODUROĞLU, İbrahim Mert ALPAY, Ali Mert AKGÜN ve Sinem KİRACIOĞLU; 11. Sınıfları temsilen ise, Dilan OKUL, Serra CAN, Okan BÜYÜKBAHÇECİ ve Saitcan BAŞKOL katıldı.

Baştan sona büyük bir heyecana sahne olan yarışmamızda 11. Sınıf öğrencilerimiz yarışmanın birincisi olmuştur.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutluyor, Almanya ve Almanca konusunda öğrencilerimizi bilinçlendiren ve yüreklendiren Almanca Öğretmenlerimiz Pervin DOĞAN ve Onur KARGA’ya teşekkür ediyoruz.