Almanca Öğretmenlerine Yönelik Mesleki Gelişim Eğitimi DLL5

TED KAYSERİ KOLEJİ ORTAOKULU ‘’AY IŞIĞI’’LGS SORU ÇÖZÜM KAMPI YAPILDI.
7 Kasım 2018
12. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTE TANITIM FUARINDA
8 Kasım 2018

3-4 Kasım 2018 tarihleri arasında Goethe Institut – Alman Kültür Merkez’inde gerçekleşen DLL5 mesleki eğitim programının giriş seminerine Almanca öğretmenimiz Çiğdem ERDEM de katıldı.

DLL: Deutsch Lehren Lernen (Almanca öğretmeyi öğrenmek), tanınmış uzmanlar işbirliğinde geliştirilmiş bir eğitim faaliyetidir. Konsept doğrultusunda katılımcılara DaF (Yabancı dil olarak Almanca) alanında ana ve destekleyici öğretim yeterliliklerinin yanı sıra mesleki profesyonelliğe yönelik teorik ve pratik bilgiler sunulmaktadır. Kurs boyunca edinilen bu yeni bilgilerin Almanca dersinde uygulanmasına özel bir önem veren bu kurs, Almanca öğretmenlerinin kendi derslerini ve/veya meslektaşlarının derslerini inceleyip, yeni/farklı bir bakış açısı kazanmalarını ve kazandırmalarını hedeflemektedir.