AİLE OKULU PROGRAMLARININ İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

28 Aralık 2015
’Mucize Sensin’’
31 Aralık 2015

Aile Okulu Programı-2 kapsamında, 28 Aralık 2015 tarihinde Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman İNANÇ tarafından ‘’Eğitim Hayatında Beslenme’’ konulu seminer verildi. Seminere ilkokul, ortaokul ve lise velileri katıldı.

Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Neriman İNANÇ, gelişme çağındaki çocukların yeterli miktarda süt içmesine mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, çocukluk ve ergenlik dönemlerinde günde 2 bardak süt içilmesinin zeka gelişimi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Sütün beyin ve sinir hücreleri oluşumu için gerekli olduğunu vurgulayan İNANÇ, protein, kalsiyum, fosfor gibi besin ögeleri ile B2, B6, B12 ve A vitaminlerinin çoğunun sadece sütte olduğunu dile getirdi. İNANÇ, sütün zeka gelişiminde de önemli rol oynadığının altını çizdi.

Sınav dönemlerinde başarılı olabilmek için kaygı ile baş etme, uyku ve egzersiz programlarının yanında beslenmeye de çok dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Neriman İNANÇ, “Öğrencilerin başarısında beslenmenin önemli bir rol oynadığı unutulmamalıdır. Sağlıklı beslenme; hem fiziksel ve ruhsal sağlığı olumlu etkiler, stresin olumsuz etkilerini azaltır, hem de sınav başarısına katkıda bulunur” dedi.

Sınavlarda başarıyı etkileyecek hiçbir besinin tek başına mucizevi etkisinin olmadığının bilinmesi, sağlıklı ve başarılı olmak için yeterli ve dengeli beslenme kurallarına uyulması gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Neriman İNANÇ, gerek sınavlara hazırlanırken, gerek eğitim yılı boyunca süren sınav dönemlerinde öğrencilerin bilinçli ve sağlıklı bir beslenme programı uygulayarak doğru besin seçimine özen göstermeleri gerektiğini belirtti.

Seminer, Prof. Dr. Neriman İNANÇ’ ın velilerin sorularını cevaplandırması ile son buldu. Ayrıca 23 Şubat 2016 Salı günü saat 17.00’de okulumuz konferans salonunda Aile Okulu Programı-3 kapsamında ‘’21 Y.Y Meslekleri’’ ve ‘’Çocuklarda Kaygı ve Stres Yönetimi’’ konulu seminer gerçekleştirilecektir.