AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu’ndan Öğrencilerimize Kariyer Semineri…

4. Sınıf Öğrencilerimize ve Velilerimize Ortaokul Tanıtım Toplantısı Yapıldı
12 Şubat 2019
Sağlık Bakanlığı Karbonmonoksit ve Soba Zehirlenmeleri Kamu Spotu
13 Şubat 2019

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, okulumuz öğrencileriyle bir araya gelerek “Kariyer” konulu seminer verdi.

Okulumuzun daveti üzerine, düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinliğine konuşmacı olarak katılan Rektör Prof. Dr. Sabuncuoğlu “Dünya Hızla Değişiyor Peki, Siz?” konulu sunum yaptı.

Prof. Dr. Sabuncuoğlu sunumunda öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize dünyanın hızla değişmekte olduğunu, bu değişimle birlikte teknolojinin de hızla ilerlediğinin ve değişimin eğitim ve iş dünyasını da yansıdığını anlattı.

Dünyadaki en değerli 20 şirketin 14’ünün teknoloji şirketi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Sabuncuoğlu, dünyanın artık dijitalleşmekte olduğunu özellikle de Tayvan ve Singapur gibi Doğu Asya ülkelerinin, yüksek teknoloji üretiminde yükselişte olduğunu vurguladı.

Teknolojinin, akıllı sistemlerin hayatın her alanında olduğunu belirten Sabuncuoğlu, tıp ve sağlık alanlarında da bunun yansımalarına dikkati çekti.

Abdullah Gül Üniversitesi’nden örnekler veren Sabuncuoğlu, AGÜ Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerindeki öğretim üyelerinin tıp ve sağlık alanında yapmakta oldukları çalışmaları anlattı.

Yapılan araştırmalara ve tahminlere göre, akıllı sistemlerin sonucu olarak gelecekte birçok mesleğin robotlaşacağını dile getiren Sabuncuoğlu öğrencilere, kendilerini değişen dünyaya ayak uydurmalarını kariyerlerine buna göre yön vermelerini önerdi.

Dünyadaki bu değişimin eğitime de yansıdığını ve eğitimde de dönüşüm olduğunu belirten Sabuncuoğlu, eğitimin artık yer ve zamandan bağımsız olacağını, sadece okulda ve sınıfta değil her yerde eğitim olacağını, eğitimde artık duvarların kalkacağını ve hatta kalktığını kaydetti.

Program; Genel Müdürümüz Arif Sırrı ŞİRİN tarafından Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu’na teşekkürlerimizin bir ifadesi olan çiçeğin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.