8. Sınıflar MEB Ortak Sınavları (TEOG) Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Hususlar

TED Kayseri Koleji Özel Lisesi 2017-2018 Öğretim Yılı Başarı Bursu ve Kayıt Şartları
22 Kasım 2016
YARINLARI AYDINLATAN ÖĞRETMENLERİMİZİN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLADIK
22 Kasım 2016

Sayın Veli, Sevgili Öğrencimiz,

8.sınıf öğrencilerimiz için zorunlu olan, 2016-2017 Öğretim Yılı Milli Eğitim Bakanlığı Ortak Sınavları (TEOG) 23-24 Kasım 2016 tarihlerinde ekte gönderilen takvimde belirtilen saatlerde gerçekleştirilecektir. Öğrencilerimiz ortak sınavlara girmek için ayrıca başvuru yapmayacaklar ve okulumuzda sınava alınacaklardır. Öğrencinin sınava gireceği sınıf ve sıra bilgisi MEB e-okul bilişim sisteminde yayınlandığında okulumuz panolarında ilan edilecektir. Ortak sınavların sonuçları ise Bakanlık tarafından, sınav takviminde belirtilen tarihlerde e-okul sistemine işlenecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi ayrıca gönderilmeyecektir. Öğrencilerimizin yanlarında Nufüs Cüzdanı, kalem , silgi ve kalemtraş bulundurulmaları yeterli olacaktır.

Ortak sınavların uygulanması, derslerin ağırlık katsayıları, sınavın değerlendirilmesi, ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı, ortaöğretime yerleştirmeye esas puanın (YEP) hesaplanması, ek puan ve diğer açıklamalar, Bakanlığımız web sayfasında (http://oges.meb.gov.tr) yayımlanmakta olan 2016-2017 Öğretim Yılı Ortak Sınavlar e-Kılavuzu’nda açıklanmaktadır.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ÖNEMLİ HUSUSLAR

SINAV UYGULAMASI: Öğrenciler,  kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar hariç sınava; çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlarla  alınmayacaklardır.  Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle sınav salonundaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacaktır.

Öğrencilerimiz sınava okul kıyafetleri ile geleceklerdir. Sınavlarda her oturum ayrı ayrı yapılacak üç ders yazılısını içerecektir. Her bir ders yazılısı için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika olacaktır. Her bir ders yazılısından sonra 30 dakika teneffüs verilecektir. Her bir ders için, sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içerisinde gelen öğrenciler sınava alınacak; ancak geç gelen öğrencilere ek süre verilmeyecektir. Her dersin sınavında, ilk 20 dakika süresince öğrenciler sınıflardan çıkamayacak, 20. dakikadan sonra, sınavını tamamlayan öğrenci sınıftan çıkabilecektir.

Ayrıca her derse ait sınav süresinin tamamlanmasına 5 dakika kala öğrenciler sınıftan çıkarılmayacaktır. Sınavlarda gözetmen öğretmenler diğer resmi okullardan görevlendirilecektir. Öğrenciler sınav yoklama listesinde belirtilen sınıf ve sıra numarasında oturacaktır. Gerektiğinde öğrencinin yerini değiştirme yetkisi sınıflarda bulunan öğretmenlere ait olacaktır.

Öğrenciler sınav öncesinde soru kitapçıklarını kontrol ederek eksik sayfa veya baskı hatası tespit ederse kitapçığın değiştirilmesini isteyecektir. Öğrenci, cevap kâğıdı üzerindeki kitapçık türü ve cevap bilgileri işaretlemelerini siyah yumuşak uçlu kurşun kalemle yapacak, imza bölümünde imzasını ise silinmeyen bir kalemle atacaktır. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.Öğrencilerimizin geç kalmamaları ve mağdur olmamaları için gerekli tedbirlerin alınması, öğrencilerimizin en geç saat 08.30 da okulumuzda olmaları gerekmektedir.

ORTAK SINAVLAR 1. GÜN OTURUMU (23 KASIM 2016 ÇARŞAMBA)
DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ
Türkçe 09.00 20 40 DAKİKA
Matematik 10.10 20 40 DAKİKA