8. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ GEN-KÖK MERKEZİ’NDE

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
17 Ekim 2018
TÜRK KIZILAYI KAN BAĞIŞI KAMPANYASI
22 Ekim 2018

8.sınıf öğrencilerimiz Fen Bilimleri dersi kapsamında Erciyes Üniversitesi Betül-Ziya Eren Genom ve Kök Hücre Merkezini ziyaret etti.

Öğrencilerimiz önce Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serpil TAHERİ’ nin sunumu ile Gen-Kök Merkezi’nin tanıtımını ve çalışma alanlarını dinlediler. Ardından da merkez bünyesinde yer alan; gen tedavi ve kök hücre laboratuvarları, genom araştırmaları ve uygulama laboratuvarı, transgenik hayvan deneyleri barınağı ile bitki biyoteknolojisi araştırma laboratuvarlarını ilgili uzmanlarla birlikte gezdiler.

Bu sayede öğrencilerimiz “DNA ve Genetik Kod” adlı ünitede öğrendikleri konuları pekiştirmek adına uzmanlar ile sohbet edip merak ettikleri konularda bilgi sahibi oldular.

Gen-Kök Merkezi ziyaretimizde bizlere her türlü kolaylığı sağlayan ve emeğini esirgemeyen Doç. Dr. Serpil TAHERİ ve ekibine güler yüzleri ve destekleri için teşekkür ederiz.