7. Sınıf Öğrencilerimizle “Renkli Matematik Dünyası’na Yolculuk

6 Haziran 2018
MİNİK BASKETBOL TAKIMIMIZ NAMAĞLUP KAYSERİ ŞAMPİYONU
6 Haziran 2018
  1. Sınıflar “RENKLİ MATEMATİK DÜNYASI’NA YOLCULUK-İSTANBUL” müze eğitim gezisi oldukça keyifli ve etkili bir program dâhilinde gerçekleştirildi.

Gezimiz  1 Haziran 2018 tarihinde saat 10.00’da Rahmi M. Koç Müzesi’nde başladı.  Eğitmenler eşliğinde hazırlanan deney masalarında, renkli ve eğlenceli cisimlere dokunarak keyifle deney yapan öğrencilerimiz dev sabun köpüğünün içerisine kendilerini hapsedip Plato kanunları hakkında bilgi sahibi oldular,  Mimar Sinan’ın köprülerinin sırrını çözdüler, Leonardo da Vinci’nin Haliç için tasarladığı köprünün detaylarını görüp kendi köprülerini inşa ettiler; farklı boyutlarda dişli çarkları bir araya getirip doğru bir şekilde dönmesini sağlayarak basit makinelerin temelini işleyiş biçimlerini öğrendiler;sihirli aynalarda oluşan görüntülerin aynaların arasındaki açılarla ilgisi olduğunu keşfedip, örüntünün ne olduğunu bir yap-bozla, olasılığın ne olduğunu bir beste yaparak, Pisagor Teoreminin ispatını deneyerek matematiğin eğlenceli yönüyle tanışma fırsatını elde ettiler.    Matematik eğitimlerinin yanı sıra öğrencilerimiz fen deneylerine katılarak basit makinelerin çalışma prensipleri üzerine deneyler gerçekleştirdiler. . Rahmi M. Koç Müzesi’nindeki eğitimler sonrasında “Miniatürk” gezisi ile başladı. Miniatürk’te bir açık hava müzesi atmosferinde, öğrencilerimiz Anadolu, İstanbul ve eski Osmanlı coğrafyasından eserleri incelediler. Miniatürk gezisinin ardından öğle yemeği için İstanbul Bilgi Üniversitesi  Kampüsüne geçildi. Yemek sonrasında   geziye katılan öğrencilerimizle Florya Akvaryuma geçilerek deniz altı dünyası keşfedildi. Akşam yemeğinin ardından verilen serbest zaman ile öğrencilerimiz günün yorgunluğu attılar. . Eğlenerek, yaşayarak ve deneyimleyerek öğrenmeyi amaçladığımız gezi programımız hafızalarda yer edecek güzel anılar ile Kayseri’ye dönüş yolculuğu sonunda tamamlandı.