5. Sınıflarımız Kişisel Sınırları Öğreniyor

Çocuklarla Felsefe (Philosophy for Children-P4C), Etkinliklerimiz Ortaokulda Devam Ediyor
25 Nisan 2018
ORTAOKULDA KULÜP ŞENLİĞİMİZ
26 Nisan 2018

Her bireyin kişisel sınırı vardır ve günlük yaşamda kişilerarası ilişkilerde bu sınıra dikkat etmek insanlarla iletişimimizin sağlıklı ilerlemesine yardımcı olur. TED Kayseri Koleji Ortaokulu Rehberlik Servisi olarak 5. sınıf öğrencilerimize kişisel sınırların günlük hayatımızdaki rolü üzerine bir çalışma yaptık. Rehber öğretmenimiz Meltem ÖZYURT öğrencilerimizi kişisel sınırların nerede başladığı, hangi durumlarda kişisel sınırımıza müdahale olduğu, vücudumuzdaki özel bölgelerimiz, iyi ve kötü dokunuş ve kişisel sınırımıza müdahale edildiğinde yapmamız gerekenler hakkında bilgilendirdi. ‘Hulahoop Etkinliği’ ile öğrencilerimiz kendi kişisel sınırlarının ne kadar olduğunu gözlemlediler. Çalışmamız, öğrencilerimizin etkinlikten yaptıkları çıkarımları paylaşmalarıyla sonlandırıldı.