48. TUBİTAK LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJESİ YARIŞMASINA OKULUMUZDAN 7 PROJE KATILIM HAKKI KAZANDI

ÖĞRENCİLERİMİZ HATAY’DA DÜZENLENEN “TED HATAY KOLEJİ ULUSAL FORUMU’NDAYDI…
13 Mart 2017
2017 Lise Mezuniyet Töreni
13 Mart 2017

48.TUBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Kayseri Bölgesi Ön Eleme Yarışması’na okulumuz lise öğrencilerinin göndermiş olduğu 14 projeden 7’si kabul edilerek Kayseri Bölge Sergisine katılım hakkı kazanıldı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı alanlarında düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışmasında Kayseri Bölge Sergisine katılmaya hak kazanan projeler açıklandı.

Okulumuz 10. Sınıf öğrencilerinden Pelinsu Üstündağ-Ethem Doğan (Değerler Eğitimi), İsmail Selvitop-Nuri Bahçecioğlu (Biyoloji), Fatma Başkal-Dila Göktaş (Biyoloji), Begüm Arzik-11. Sınıf öğrencimiz Berke Arık (Biyoloji), 11. Sınıf öğrencilerinden Utku Yürüker-Batuhan Özsoy (Fizik), Görkem Celal Aydın-Alperen Özgün (Fizik), İrem Sibel Sipahi-Beste Karahançer (Biyoloji) projeleriyle Kayseri Bölge Sergisine katılmaya hak kazandı.

Mart Ayının sonunda gerçekleşecek sergide dereceye girecek projeler Ankara’da düzenlenecek olan Final Yarışmasına katılarak ulusal düzeyde dereceye girmeye çalışacak.

Projelerin hazırlanmasında görev alan öğrencilerimize ve emeği geçen rehber öğretmenlerimize teşekkür ediyor, Kayseri Bölge Sergisinde öğrencilerimize ve tüm katılımcılara başarılar diliyoruz.