48.TUBİTAK LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASINDA BİRİNCİYİZ

29 Mart 2017
SPRINTED- RUNNING FOR AWARENESS
4 Nisan 2017

48.TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışmasında Biyoloji dalında okulumuz  öğrencilerinden  Mehmet Berke ARIK ve Begüm ARZİK hazırladıkları proje ile Bölge 1. olmuştur.

Bu yıl 48.’si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Kayseri Bölge Sergisine okulumuz 7 proje ile katıldı. Projelerden Ebru VURAL  danışmanlığında öğrencilerimiz Mehmet Berke ARIK ve Begüm ARZİK tarafından hazırlanan ‘Achillea sieheana (Develi Civan Perçemi) Uçucu Yağının Kanser Hücrelerini Öldürücü ve Çoğalmalarını Engelleyici Etkisinin Araştırılması’ başlıklı proje   jüri üyeleri tarafından finalist olarak seçilerek  08-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan Türkiye Finali Yarışması’nda bölgemizi ve okulumuzu  temsil edecektir.

Gelelim öğrencilerimizin gerçekleştirdikleri projenin konusuna. Çağımızın en büyük tıbbi sorunlarından olan kanserin sebebi, bazı hücrelerin kontrolsüz şekilde bölünmesi ve kitle oluşumlarına neden olmasıdır. Yapılan çalışmada Develi Civan Perçemi uçucu yağının içerisindeki bileşenlerin bir veya birden fazlasının antikanserojen özelliğe sahip olduğu gösterilmektedir.

Ayrıca yine okulumuz öğrencilerinden Alperen ARMUT ve Gökçe Burcu KARAHAN Kayseri Çetin ŞEN Bilim ve Sanat Merkezi adına katıldığı  Osmanlı Devleti’nin Haremeyn’i Hümayun’a Hizmetleri ve Günümüzde Haremeyn’i Hümayun’da  Osmanlı İzleri projesiyle Bölge 2. Olmuştur.

TUBİTAK Araştırma Projeleri Yarışmaları için emek veren bütün öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerimize, süreç boyunca  her konuda destek olan okul yöneticilerimize teşekkür ediyor, Ankara’da düzenlenecek final yarışmasında öğrencilerimize başarılar diliyoruz.