19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

10.SINIFLARIN MESLEKİ TANITIM VE KÜLTÜR GEZİSİ İÇİN ANKARA’DAYDIK…
22 Mayıs 2017
TEŞEKKÜRLER TED AİLESİ, ÇORBADA BİZİM DE TUZUMUZ OLDU
23 Mayıs 2017

Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımı, Ulu Önder Atatürk’ün gençlere emanet ve hediye ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerle kutlandı.

Gençlik haftası kutlamaları kapsamında okulumuz bahçesinde Gençlik Şöleni düzenlendi. Şölende ortaokul ve lise öğrencilerimizin hazırlamış oldukları dans kareografileri ve müzik dinletileri yer aldı.

19 Mayıs Cuma günü ise okulumuz konferans salonunda kutlama töreni gerçekleştirildi. Yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin, hazır bulunduğu tören İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Ardından TED Genel Merkezimizin hazırlamış olduğu Gençlik Marşı sinevizyon gösterisi, Mustafa Kemal Atatürk’ü konu edinen videolar, günün anlam ve önemini belirten konuşma, kısa film yarışması ve ödül töreni yer aldı.

TED Samsun Koleji Özel Lisesi’nin okulumuz Genel Müdürü Sayın Arif Sırrı ŞİRİN’e teslim edilmek üzere gönderdiği “Samsun’da Yakılan Özgürlük Ateşini” simgeleyen Sevgi Bayrağı’nın teslim töreni izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Törenimiz modern dans, seymen ve harmandalı gösterileri, skeç ve 9. sınıflarımızdan oluşan koronun ellerinde Türk bayraklarıyla seslendirdiği İzmir Marşı, Gençlik Marşı ile son buldu.

Atamızın “BEN 19 MAYIS’TA DOĞDUM” diyerek önemini belirttiği kurtuluş mücadelesinin başlangıcını TED Kayseri ailesi olarak coşkuyla kutlayıp, ATA’mızın bize bıraktığı mirasın bekçileri olduğumuzu bir kez daha gösterdik.

ATAM, açtığın ışıklı yolda birer TED meşalesi olarak düşüncelerimizi özgürce ifade edip yolumuza devam edeceğiz. Bu ışık hiç sönmeyecek!

Dünyada hiçbir lider çocuklarına ve gençlerine bayram hediye etmedi. ATA’mızı bize armağan ettiği bu güzel bayramlar için saygıyla ve minnetle anıyoruz.