19 ARALIK 1919 – 19 ARALIK 2016 DOKSAN YEDİ YIL SONRA ATATÜRK YİNE KAYSERİ’DEYDİ

TED KAYSERİ KOLEJİ -KANADA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI
7 Ocak 2017
KORİDOR ETKİNLİĞİ
7 Ocak 2017

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 97. Yıl dönümü soğuk havaya rağmen coşkuyla kutlandı. Atatürk’ün Kayseri’ye gelişi dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde bir tören yapıldı. Törene Kayseri Valisi Sayın Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Sayın Ercan Teke, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sayın Serdar Altuntuğ, TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları yöneticileri, askeri erkan, bürokratlar, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Törende Büyük Atatürk koşusunda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu.

TED Kayseri Koleji öğrencileri İlayda KIZIKLI ve Emin SERİM, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenleri Fazıl Ahmet BAHADIR’ ın, Kayseri Lisesi’nden Sakarya Savaşı’na gönüllü gidip şehit olan öğrenciler anısına yazdığı ve bir bölümü de tören alanında yazılı olan  “Liseli Şehitler Destanı” isimli şiirden bölümler okudular.

Meydandaki törenin ardından İbrahim Tennuri Caddesi’ndeki Atatürk Evi ziyaret edildi. Bu yıl ki Atatürk evindeki tören, TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Lisesi tarafından hazırlandı. Evin önünde TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk’ün Kayseri’ye gelişi canlandırıldı. O gün ki kıyafetler giydirilmiş Kayseri Ahalisi tarafından coşkun tezahürat içinde karşılanan temsili Mustafa Kemal’in kendisini karşılayanlara yaptığı konuşmanın ardından TED Kayseri Koleji öğrencilerinin ATATÜRK’ e yazdıkları kısa mektupları taşıyan 97 adet balon gökyüzüne uçuruldu.

Daha sonra Vali Yardımcısı Sayın Mehmet Emin AVCI, Vali Yardımcısı ve Talas Kaymakamı Sayın Zekeriya GÜNEY, Melikgazi Kaymakamı Sayın Erkaya YIRIK, Kocasinan Kaymakamı Sayın Ali CANDAN ve TED Kayseri Koleji yöneticileri tarafından ‘’Atatürk ve 15 Temmuz Şehitleri’’ konulu resim sergisinin açılışı yapıldı. Sergiyi görmek isteyenler 19-23 Aralık 2016 tarihleri arasında Atatürk evini ziyaret edebilirler.