11. Sınıfların Mesleki Tanıtım Ve Kültür Gezisi için Boğaziçi, Koç, Yıldız Teknik Ve Yeditepe Üniversiteleri Gezildi

Tarih Bilgi Yarışması Düzenlendi
5 Mayıs 2014
Öğrencilerimizin Meslek Seçimine Destek
6 Mayıs 2014

Gençlerimizin üniversite yaşamı ve meslek seçimi hakkında geniş çaplı bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve geleceğin mesleklerini tanıtmak amacıyla 27-29 Nisan 2014 tarihlerinde İstanbul’da bulunan Boğaziçi, Koç, Yıldız Teknik ve Yeditepe Üniversitelerine gezi düzenlendi.
Gezimiz, 27 Nisan Pazar günü İBB Beykoz Sosyal Tesislerinde yapılan kahvaltı ile başladı. Ardından öğrencilerimiz Karaköy’de boğaz turu yapılarak Yerebatan Sarnıcı, Eminönü, Sultan Ahmet ve Ayasofya Müzesi’ni gezdi. Kültürel geziden sonra akşam yemeği için Palladium alışveriş merkezine gidildi.
28 Nisan Pazartesi günü Koç Üniversitesi tanıtımının ardından Boğaziçi Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi gezilerek fakülteler ve bölümler hakkında bilgiler alındı. Öğrencilerimizin üniversite öğrencilerinin arasında bu atmosferi yaşamalarından dolayı aldıkları keyif ve heyecan görülmeye değerdi. Mezun öğrencilerimizin TED ailesini ziyaret ettiği gezide, Ferahnaz CINGILLIOĞLU, Tuğçe İNCETAN, Tolga TAŞ, Emirhan Buğra ALBAYRAK, Münir Kaan HÜSREVOĞLU ve Utku ESER öğrenci arkadaşlarını ve öğretmenlerini yalnız bırakmayarak üniversite yaşamlarını ve sınav süreçlerini aktardı. Yoğun bir günün ardından öğrencilerimiz İstinye Park alışveriş merkezinde akşam yemeklerini yedi ve kampüse geri dönüş yapıldı.
29 Nisan 2014 Salı günü Yeditepe Üniversitesinin tanıtımını Yeditepe Üniversitesi öğretim görevlileri öğrencilerimize birebir yaptı. Tanıtım sunumunun ardından fakülteyi ve bölümlerini gezen öğrencilerimiz, sanal mahkeme salonlarını ve tıp fakültesi laboratuvarlarını gezdi. Üniversite yaşamı, bölümler, sınavlar, dersler ve başarı durumları hakkında bilgi edindi.
Dolu dolu geçen mesleki tanıtım ve kültür gezimizde öğrencilerimiz, üniversite atmosferini yaşayıp keyifli dakikalar geçirdi. Gelecekleriyle ilgili bir şeyler öğrenmenin mutluluğu ile Kayseri’ye dönüldü.