1.SINIFLARIMIZ KALPTEN ARKADAŞ

16 Mart 2016
3. SINIFLARIMIZ “MENDİL KAPMACA TURNUVASI” HEYECANI YAŞIYORLAR
17 Mart 2016

8-10 Mart 2016 tarihleri arasında Rehber Öğretmenimiz Zerrin ÇEKİÇ HACIEMİNOĞLU tarafından 1.sınıf öğrencilerimize ‘ARKADAŞLIK’ konulu sınıf rehberlik etkinlikleri düzenlenmiştir. Öğrencilerimize “Arkadaşlık nedir?”, “Nasıl arkadaş olunur?”, “Arkadaşlar birbirlerine nasıl davranmalıdır?” gibi sorular yöneltilerek etkinliğe başlanmıştır. Sonrasında arkadaşlıkla ilgili çizgi film izlenmiştir. Çizgi filmde yaşanılan durumlarla ilgili öğrencilere fikirleri sorulmuştur. Arkadaşlar arasında rekabet ve kıskançlığın olabileceği, fakat bunun arkadaşlıkları etkilememesi gerektiğinin önemle üzerinde durulmuştur. Her birinin ayrı yetenek ve özellikte öğrenciler olduğu, bunları kabul ederek daha güzel ve uzun süreli arkadaşlıklar kurulabileceği sonucuna varılmıştır.
Çizgi filmden sonra renkli kalp kağıtlarına arkadaş deyince akıllarına gelenleri, hissettiklerini çizip yazmaları istenmiştir ve kağıtları kalp şeklinde kesmişlerdir.
Bütün sınıfların çalışmaları tamamlandıktan sonra ‘ARKADAŞLIK KALPLERİ’ rehberlik panosuna asılmıştır. Bu eğlenceli ve işbirlikçi çalışmaları için öğrencilerimize teşekkür ederiz.