‘ZORBA OLMA, ARKADAŞ OL’

1 Aralık 2016
Öfke Kontrolü ve Hoşgörü Semineri
1 Aralık 2016

4.sınıf öğrencilerimize, 30 Kasım 2016, Çarşamba günü, İlkokul Rehberlik Servisi öğretmenlerimiz Zerrin ÇEKİÇ HACIEMİNOĞLU ve Özge KEBABCIGİL, ’ Zorba Olma, Arkadaş Ol’ etkinliği düzenlemişlerdir. Öğrencilerimize akran zorbalığı, akran zorbalığının çeşitleri ( fiziksel, sözlü, psikolojik ve siber zorbalık) ile ilgili bilgilendirme yapılarak konu ile ilgili videolar izletilmiştir. Daha sonra öğrencilerimiz canlandırma yaparak konuyla ilgili farkındalık kazanmışlardır.

Öğrenme stilimiz yaşam boyu değişmez ama yaşamımızı değiştirir. Öğrenme stilleri, algılama ve yorumlama olarak iki boyutta ele alınır. Algılama, görsel, sözel (işitsel) veya dokunsal olabilir. Yorumlama ise bütünsel veya ardışık olabilir. Bu doğrultuda Rehberlik Servisimiz öğrencilerimize Öğrenme Stilleri Belirleme Anketi uygulamıştır.