YURT DIŞI ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI TANITIM  SEMİNERİ

2015 YILI TÜBİTAK ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARASI ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI HAZIRLIK SÜRECİ BAŞLAMIŞTIR
13 Kasım 2014
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ OKULUMUZDA
14 Kasım 2014

TED Okulları ile Kanada Nova Scotia Bölgesi arasında imzalanan antlaşma gereği lise öğrencileri için uygulanan değişim programı hakkında  bilgi vermek için ise world yetkilisi Can DEDEOĞLU okulumuzu ziyaret etti.9. 10. 11.ve 12 sınıflara programa katılım koşulları ve katılım ücretleri ile ilgili detaylı bilgi aktarıldı.
Programa 9-10-11 ve 12. Sınıf öğrencileri katılabilmektedir.
Başvuru eğitim görülmesi planlanan  bir yıl öncesinden  yapılmalıdır. Örneğin, 10. sınıfta Kanada’da okumak isteyen bir öğrenci 9. sınıftayken başvurusunu yapmalıdır.

• Başvuruda ilk aranan kriterlerden biri dil yeterliliği olacaktır. Bununla ilgili düzenlenen dil sınavlarına öğrencinin mutlaka katılması gereklidir.
  • Öğrencinin akademik olarak da durumu değerlendirilmektedir. Son iki yıllık transkriptleri incelenecektir.
  • Daha sonra Türkçe ve İngilizce mülakatlarla öğrencinin dil yeterliliğinin yanı sıra programa uygunluğu da tespit edilerek, başvuru işlemleri başlatılabilmektedir.

Program Süresi:

• Bir akademik yıl veya bir dönem şeklinde yapılabilmektedir.
  • Bu kapsamda tek dönem gitmek isteyen öğrenciler birinci dönemi Türkiye’de tamamladıktan sonra ikinci dönem eğitimlerini Nova Scotia’da okumaktadırlar.

Ise World yetkilisi Can DEDEOĞLU’na  verdiği bilgilerden  dolayı teşekkür ederiz.