VELİLERİMİZLE ERGENLİK DÖNEMİ ÇATIŞMA ÇÖZME BECERİLERİ ATÖLYE ÇALIŞMASI

DİŞ SAĞLIĞIMIZI ÖNEMSİYORUZ…
6 Aralık 2018
JEOLOG OLMAK İSTER MİSİNİZ?
7 Aralık 2018

Ergenlik dönemindeki bir gencin asiliği, kendi kararlarını kabul ettirme çabası okul yaşamı ve aile içerisinde pek çok çatışmayı da beraberinde getiriyor. Ortaokul Rehber Öğretmenimiz  Zeliha AKSOY  25.11.2018 tarihinde 7 ve 8.sınıf velilerimize 3 oturum şeklinde Ergenlik Dönemi  Çatışma Çözme Becerileri konulu atölye çalışması yapmıştır. Atölyede özellikle gençlerimizin hayata bakış açısı ve  anne- babaların hayata bakış açısı, üniversitelerin yapmış olduğu bilimsel araştırmalarla ortaya konuldu . Ortaya çıkan çatışmaları doğru yönetmenin ,  çocuklarımız açısından yok etmekten  daha çok fayda sağlayacağını vurgulayan rehber öğretmenimiz, beş farklı Çatışma Çözme Stratejisini  :

1. Kaplumbağa (Kaçınma)
  2. Köpek balığı (Güç kullanma, rekabete girme)
  3. Tilki (Uzlaşma)
  4. Oyuncak ayı (Uyma)
  5. Baykuş (Yüzleşme, işbirliği yapma)

örneklerle sunmuştur. Oldukça verimli geçen atölye çalışmamıza katılan tüm velilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.