Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı

10 Şubat 2016
4. SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
12 Şubat 2016

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından ortaokula devam etmekte olan öğrencileri, matematik alanında çalışmalar yapmak üzere yönlendirmek, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda erken yaşlardan itibaren gelişmelerini desteklemek ve katkı sağlamak için Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı düzenlenmektedir.
TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Ortaokul’u olarak Türk Milli Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda; öğrencilerimizin düşünen, akıl yürüten, üreten, problem çözme becerilerine sahip, özgüveni yüksek bireyler olmaları; bilimin yol gösteren ışığında matematik alanında yeteneklerini keşfederek olimpiyat heyecanını yaşayabilmeleri amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda okulumuzda matematik olimpiyat takımı oluşturularak danışman öğretmenler ile çalışmalar yürütülmesi planlanmıştır. Takımda yer alacak öğrencilerin seçilebilmesi için sınav uygulanacaktır. Seçme sınavı 5,6,7 ve 8. sınıfta okuyan tüm öğrencilerin katılımına açıktır. Öğrenci seçimleri tamamlandıktan sonra uygulanacak etüt çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi en kısa zamanda duyurulacaktır.
Sınava ilişkin bilgiler aşağıda belirtilen şekildedir.

Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı Matematik Olimpiyat Takımı Seçme Sınavı Bilgileri
Başvuru Tarihi:    10-12/02/2016
Sınav Tarihi  :    15/02/2016
Sınav Süresi  :    90 dk
Yer                  :    Yemekhane
Katılım           :    5-6-7 ve 8.sınıf öğrencileri
*Sınava katılmak isteyen öğrenciler başvurularını matematik dersi öğretmenlerine yapacaktır.