TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ 90.YAŞINI KUTLADI

Türk Eğitim Derneği, 90 yaşında.
31 Ocak 2018
LİSEYE GEÇİŞ SINAVI ÇALIŞMA VE MOTİVASYON KAMPI
5 Şubat 2018

31 Ocak 1928 tarihinde Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türk Eğitim Derneği 90.yılı Bilkent Otel’de düzenlenen resepsiyonla kutlandı.90 yıldır eğitime verdiği destek ile Türkiye için daha parlak bir gelecek sunan Türk Eğitim Derneği’nin kuruluş yıl dönümü oldukça renkli geçti. Resepsiyon, davet, iş dünyası ve cemiyet hayatından birçok seçkin konuğun katılımıyla gerçekleşti.

Geceye, Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati YAZICI, Eski Milli Eğitim Bakanı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi AVCI, Eski Meclis Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent ARINÇ, BBP Genel Başkanı Mustafa DESTİCİ, Eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ali BABACAN, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan BOZKIR, Eski Bakanlar ve Meclis Başkanları ve eğitimciler katıldı. Okulumuz Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer ÖZBAKIR, TED Kayseri Temsilciliği Kurulu Üyeleri; Dr. Mehmet ERCİYES, Dr. Murat KÖMÜRCÜ, Şaban ÖZSARIYILDIZ, Doç. Dr. Alper YURCİ ve Genel Müdürümüz Arif Sırrı ŞİRİN bu özel günde TED Genel Başkanı Selçuk PEHLİVANOĞLU’nun daveti üzerine geceye katılan isimler arasındaydı.

TED Genel Başkanı Selçuk PEHLİVANOĞLU konuklarını kapıda karşıladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gecede, Selçuk PEHLİVANOĞLU kürsüye çıkarak, “Milli bir kuruluş olarak bir tarihi yaşıyoruz, neredeyse bir asrı devirdik. Bu ülkeye, bu millete hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. TED bir sivil toplum örgütüdür, Türkiye’nin her tarafına yayılıp, eğitime öncülük edip, yoksul çocukların geleceğini aydınlatmak için mücadele ediyor. Parası olanlardan para kazanıp, parası olmayanlara aktarıyoruz. Bir STK olarak eğitimin önünü açmaya çalışıyoruz. Bu bir onur gecesidir. Hayalimiz; bu ülkede parası olmadığı için adaletli eğitim göremeyecek tek bir çocuk bırakmamak. Annesi babası zengin olan çocukların olduğu kadar, parası olmayan çocukların da eğitim alabilmeleri için mücadele edeceğiz” diye belirtti. 90 yıllık köklü geçmişi özetledi. Katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ konuştu. TED’in, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatlarıyla 31 Ocak 1928’de başladığı yolculuğuna bugüne kadar aralıksız devam ettiğini, bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceğini dile getirdi. Türkiye’nin en büyük zenginliğinin beşeri sermaye olduğunu onu değerli kılan şeyin de eğitim olduğunu savunan YILMAZ, ” Milli Eğitim Bakanlığı olarak eğitim çağında herkese kişilik ve kabiliyetlerinin en üst düzeyde geliştirilmesi için fırsat eşitliği temelinde eğitim vermeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin iletişim seviyesi yüksek, takım çalışmasına uyumlu, eleştirel ve analitik düşünceye sahip kişiler olmasını istiyoruz. Bu eğitim aynı zamanda demokrasinin gelişmesi için de bir unsurdur” şeklinde konuştu. Türkiye’nin eğitimde ulaştığı noktayı değerlendirdi.

Katılımcılara; 90’ıncı yıla özel, salonunun tamamını çevreleyen sinevizyon gösterimi sunuldu. Resepsiyonda TED öğrencilerinin dans gösterileri davetlilerin büyük ilgisini çekti.

Biz de, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz, Türk Eğitim Derneği’nin 90.Yılını kutluyoruz…