TED Kayseri Koleji’nde Pi Günü Coşkusu

İngilizce ve Almanca Dil Günleri Etkinliklerimizi Gerçekleştirdik
14 Mart 2016
TEDMUN 2016 “Break The Silence”
16 Mart 2016

Tüm dünyada ünlü matematik sabiti “pi sayısı” için düzenlenen etkinlikler doğrultusunda 14 Mart 2016 Pazartesi günü “Dünya Pi Günü” okulumuzda da büyük bir coşkuyla kutlandı. Okul konferans salonunda öğrencilerimizin matematiğin eğlenceli yanlarıyla buluştuğu heyecan dolu yarışmalar, gösteriler ve sunumlar eşliğinde “Pi Günü” programı gerçekleştirildi. Program dâhilinde okulumuz yemekhane personeli tarafından hazırlanan “Pİ Günü” kurabiyeleri, programa katılan tüm öğrencilerimize dağıtıldı. Öğrencilerimize program öncesinde dağıtılan çekiliş numaraları ile yapılan çekilişte ise şanslı 10 öğrencimize pi t-shirtleri hediye edildi.
Mart ayı içerisinde okulumuzun tüm 5, 6 ve7. Sınıf şubelerinin katıldığı “EN GÜZEL Pİ PANOSU” yarışmasında 11 Mart 2016 tarihinde matematik öğretmenlerimizin incelemeleri sonucunda 5. Sınıflarda 5/B sınıfı, 6. Sınıflarda 6/C sınıfı, 7. Sınıflarda 7/B sınıfı birincilik elde etmiştir. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi göstermiş oldukları özveri ve çabadan dolayı tebrik ediyoruz.
Ortaokul öğrencileri, matematik öğretmenlerimizin hazırladığı “Pi Günü” etkinlikleri kapsamında eğlenceli yarışmalara katılmışlardır. Üç ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmalarda; su doku yarışmasında 8/E sınıfından Erdal Mert ŞENCAN, kare karalamaca yarışmasında 6/B sınıfından Ezgi AKKUŞ, pi ezber yarışmasında 6/E sınıfından İrem AYDEMİR birinci olmuştur. Öğrencilerimiz göstermiş oldukları üstün başarıdan dolayı ödül almaya hak kazanmışlardır.
Bu güzel günümüzde bizleri kırmayarak 3 dakika 14 saniye içinde Pİ hecesi ile başlayan kelime bulma yarışmasını oynayan ve heyecanımıza ortak olan Genel, Lise ve Ortaokul Müdürümüz Sayın Arif Sırrı ŞİRİN, İlkokul Müdürümüz Sayın Raci ÜLKE, fen bilimleri öğretmenlerimiz Sayın Aslıhan ORHAN ve Nur UYAR, ingilizce öğretmenimiz Sayın Linda TUNA, görsel sanatlar öğretmenimiz Sayın Rabia KARABULUT’a teşekkür ediyoruz.
Biz matematiğin aslında farkında olmadığımız birleştirici etkisine öyle inandık ki bu doğrultuda tüm çalışmalarımızda görev alan, etkinliklere katkıda bulunan, emekleriyle ve gösterdikleri özveriyle sizlere dolu dolu bir program hazırlayan öğrencilerimizi ve başta matematik öğretmenimiz Seda ÖZDEMİR olmak üzere tüm ortaokul matematik öğretmenlerimizi gönülden tebrik ediyoruz.